Avslører europeiske Iphone-operatører

Avslører europeiske Iphone-operatører

Apple har gjort eksklusive og lukrative avtaler med tre europeiske teleoperatører.

Apple har nylig signert avtaler med de tre europeiske teleoperatørene T-Mobile, Orange og O2. Disse avtalene er eksklusive for henholdsvis Tyskland, Frankrike og Storbritannia, ifølge Financial Times.

Apple har også i disse landene klart å skaffe seg prosenter av samtale- og datatrafikken. Apple får kloa i ti prosent av operatørenes omsetning som går via Iphone-mobilene.

Disse avtalene gir for første gang en mobilprodusent direkte inntekter fra omsetningen til en mobiloperatør i Europa og markerer et skifte i forholdet mellom dem. Det er ikke usannsynlig at andre mobilprodusenter vil prøve å skaffe seg lignende avtaler i fremtiden.

Apple har sittet med gode kort på hånden. Det vil trolig være bra for operatørenes image å selge Iphone og kundene de får vil sannsynligvis bruke mye penger på både tale- og datatrafikk. Apple har også lokket med lav risiko, siden de ikke tillater noen operatører å sponse salget av telefonene.

Det er ennå ikke klart hvilke eller hvilket teleselskap som får kontrakten i de skandinaviske landene. Men ifølge IDG.se ligger Telenor godt an i Sverige. Telenor har også meldt sin interesse i Norge.

LES OGSÅ: Ti festlige Iphone-videoer

Foto/video