Bærbar lyd i særklasse

Bærbar lyd i særklasse

Skandinavisk gromlyd med AirPlay.

Danske Libratone lanserer det ultimate av bærbar lyd med støtte for Apples AirPlay-teknologi.

Libratone Beat kalles verdens første high-end aktive høyttaler med støtte for trådløs strømming, ifølge produsenten selv.

Men det er sikkert ikke langt unna sannheten. Inni sitter det et 5-tommer basselement, to 3-tommer elementer for mellomtone, og to 1-tommer diskanthøyttalere.

Les også: Denon med AirPlay-nyheter

Samlet gir dette 50 Watts effekt for bassen, og 2 x 25 Watt for diskant og mellomtone. Ikke så verst for en bærbar sak - den veier faktisk 6,5 kilo, så lett er den ikke.

Libratone Beat støtter Apples seneste trådløse musikkfunksjon kalt AirPlay i tillegg til at det leveres med en egen trådløs sender for å servere lyd fra en vanlig iPod eller Phone, samt Mac eller PC utenom iTunes. I tillegg har den direkte-inngang for 3,5 millimeter jack.

Den trådløse løsningen som leveres med er et proprietært system som lover en rekkevidde på opptil 30 meter. Det leveres med en liten dongle for iPad, iPod eller iPhone - samt en USB-basert stick for Mac eller PC. Flere Libratone Beat-elementer kan lenkes sammen mot samme lydkilde.

Les også: Endelig Remote på iPad

Frekvensvidden, for de som er opptatt av det, er -6 dB ved 50 Hz og -3 dB ved 20.000 Hz; med en maksimal effekt på 100 dB SPL/1m.

De fysiske målene er 47 centimeter x 19,5 centimeter x 15 centimeter: en slags forvokst melkekartong.

Libratone Beat ble presentert under IFA i Berlin nylig, og lanseres i Skandinavia, Tyskland og Storbritannia nå i oktober.

Pris i Norge er ikke kjent enda, men den danske utsalgsprisen blir på 3995 danske kroner. Distributør i Norge blir Eplehuset, så se etter Libratone Beat i ikke så fjern fremtid hos ditt lokale Eplehus.

Du kan lese mer om Libratone Beat her .

Les om:

Foto/video