Bang & Olufsen med bærbart AirPlay-anlegg

Bang & Olufsen med bærbart AirPlay-anlegg

Fed design og trådløs musik.

Du kan elske eller hate danske Bang & Olufsen, men du kan ikke si annet enn at de tar design på alvor.

B&O følger dermed opp en lang tradisjon både i Danmark generelt og i selskapet spesifikt når de nå lanserer det bærbare, kompakte musikkanlegget Beolit 12.

Formmessig er det en hyllest til B&Os populære transistorradioer fra 1960-tallet, og med tanke på at Apples sjefdesigner Jonathan Ive er inspirert av Dieter Rams' design for Braun fra samme periode burde anlegget passe fint inn i et ekte Apple-hjem.

Materialene er aluminium og italiensk lær, og det er tenkt flere farger. Første lansering blir en mørkegrå modell, og i løpet av året vil det også dukke opp gult, blått og lysegrå. B&O tenker å selge anlegget både gjennom egne showrooms, gjennom egen nettbutikk men også gjennom Apples butikker - både offisielle Apple Store samt deres nettbutikk.

Innebygget strømforsyning

Men det er ikke bare design for designets egen skyld - anlegget er nøye gjennomtenkt, har mulighet for batteribruk men har også innebygget strømforsyning med ledning som skjules når den ikke er i bruk. Intet er sagt om modellen tåler utendørs bruk.

Beolit 12 benytter seg av Apples AirPlay-teknologi for trådløs strømming av musikk (og lyd generelt) til anlegget. Dermed kan en hvilken som helst iPhone, iPod touch eller iPad bli musikkilde - uten en tråd.

Anlegget har en effekt på ikke mindre enn 120 watt, og skal komfortabelt kunne fylle et mellomstort rom med lyd. Inne i kabinettet sitter det to 2-tommers diskanthøyttalere og et 4-tommers basselement som drives uavhengig av hverandre.

Veiledende utsalgspris i Europa vil være 699 euro, omlag 5400 norske kroner (selv om det er sannsynlig at prisen i Norge kommer til å ligge over det). Tilgjengelighet i første omgang fra og med sent januar for den mørkegrå modellen.

Du kan lese mer om Beolit 12 hos B&O her . Se en promovideo nedenfor.

Via Bang & Olufsen.

Foto/video