The Beatles endelig på iTunes

The Beatles endelig på iTunes

Nå kan du endelig kjøpe Beatles-plater i digital versjon på iTunes Store.

På mandag annonserte Apple at noe stort skulle skje på iTunes i dag. Litt senere gikk Wall Street Journal ut med rapporter om at det var The Beatles-katalogen som endelig skulle slippes på iTunes Store.

LES OGSÅ:

Grand Theft Auto nå til Mac

Og rapportene fra Wall Street Journal viste seg å stemme. Hele Beatles-katalogen kan nå kjøpes digitalt via iTunes Store.

- Veldig glad

- Vi er veldig glad for å ha fått bragt Beatles’ musikk til iTunes, sier Paul McCartney i en kommentar, formidlet via en pressemelding fra Apple.

- Det er fantastisk å se at sanger som vi opprinnelig lanserte på vinyl, blir mottatt med like stor begeistring i den digitale tiden vi lever i nå, sier McCartney.

LES OGSÅ:

GUIDE: Kjør Windows på Mac

Lanseringen av The Beatles på iTunes har vært etterspurt i årevis. Men juridiske tvister mellom Apple og The Beatles' Apple Corps har har ført til at de ikke har kommet til enighet før nå. Beatles-selskapet Apple Corps har hele tiden prøvd å hindre at dataselskapet Apple skulle ha noe som helst befatning med musikk.

Beatles-fan og Apple-sjef Steve Jobs sier at det har vært en lang og svingete vei å nå frem til dette målet – han brukte formuleringen «a long and winding road» fra en kjent Beatles-låt.

- Realiserer en drøm

- Takket være The Beatles og EMI kan vi nå realisere en drøm vi har hatt helt siden vi startet iTunes for ti år siden, sier Steve Jobs.

Blant musikken som nå er tilgjengelig på iTunes Store er 13 studioalbum og The Beatles Box Set - en samling som består av alle studioalbumene samt de essensielle singlesamlingene Past Masters.

Den andre av de to gjenlevende Beatles-musikerne, trommeslager Ringo Starr, sier at han spesielt er glad for heretter å slippe å måtte svare på spørsmål om når Beatles kommer ut på iTunes.

LES OGSÅ:

Apple-datasenter klart for "skyen"

- Endelig, hvis du vil ha det, kan du få det – Beatles fra Liverpool til nå. Peace and love! sier Ringo Starr.

På en egen Beatles-side i iTunes kan man dessuten se Liverpool-bandets første konsert i USA, en rekke bilder og reklamefilmer.

Også Yoko Ono og Olivia Harrison, enkene etter John Lennon og George Harrison, har kommet med kommentarer til iTunes-lanseringen. – Den beste 70-årsgaven John Lennon kunne ha fått, sier Yoko Ono.

Les om:

Foto/video