- Beatles kommer til iTunes

- Beatles kommer til iTunes

Etter mange år får Apple endelig lov til å selge Beatles-musikk på iTunes Store, rapporterer Wall Street Journal.

Apple har inngått en avtale med plateselskapet EMI som vil gjøre det mulig å endelig kjøpe Beatles-musikk på iTunes Store, rapporterer Wall Street Journal .

Utgivelser av det legendariske britiske bandet, som gikk fra hverandre for over 40 år siden, vil være til salgs for aller første gang, ifølge avisen, som siterer nære kilder.

LES OGSÅ:

Store iTunes-nyheter i dag

Apple vs Apple

Det å få Beatles-katalogen tilgjengelig på iTunes og å få anledning til lovlig nedlasting av Beatles' musikk på internett generelt, har vært savnet i årevis. Apple har måttet løse flere tvister om varemerkenavnet med Apple Corps, Liverpool-bandets selskap, opp gjennom årene.

I tillegg har medlemmer av Beatles og etterkommerne lenge vært i konflikt med EMI hva gjelder royalties, skriver Macworlds nyhetstjeneste. EMI eier bandets utgivelser. Utgivelser av Beatles-sanger av andre artister er allerede tilgjengelig.

Wall Street Journal skal ikke kjenne til detaljene i avtalen. Det er ikke kjent om andre digitale musikktjenester eventuelt får tilgang til Beatles-katalogen.

Steve Jobs digger Beatles

På sine nettsider lover de alltid hemmelighetsfulle Apple "en spennende annonsering fra iTunes" på tirsdag klokken 16 norsk tid.

"Tomorrow is just another day. That you'll never forget," står det på nettsidene. Den kryptiske beskjeden kan være en delvis referanse til Paul McCartney-sangen "Another Day", som i refrenget lyder "It's just another day".

Steve Jobs skal for øvrig være en stor Beatles-fan, og skal ha kjempet i årevis for å selge musikken på iTunes Store.

Les om:

Foto/video