Bedre kart skal stoppe avisdød

Bedre kart skal stoppe avisdød

Dårlig avislevering gjør at Bergens Tidene investerer i en ny kartløsning.

Bergens Tidene har fått et nytt system som skal hindre folk som sier opp abonnementet i frustrasjon over leveringen. 600 sier årlig opp abonnementet på grunn av dette. Målet er å få tallet halvert.

Problemet ligger i logistikkenden. Vanlige postadresser er ikke tilstrekkelig, og abonnenter og bud lager ofte lokale avtaler om nøyaktig avisplassering, noe som har vært nærmest umulig å holde styr på for den sentrale kundeservicen.

- Vår kundeservice får hele 200.000 henvendelser i året, og i svært mange av disse tilfellene må de videreføre dialogen internt for å finne personer med lokalkunnskap om leveringspunktet. Her kan vi spare inn mye tid og samtidig gi bedre kundeservice, sier Gunnar Hatland, direktør for opplag og distribusjon i Bergens Tidende, i en pressemelding fra Geodata.

- Tjener det inn

Det er Geodata som har utviklet løsningen, et kartbasert system for kundeservice der geografiske detaljer kan lagres.

- Investeringen i nytt geografisk informasjonssystem er tjent inn på to år, mener Hatland.

Også utenfor kundeservice

I tillegg å kunne lagre geografiske detaljer har systemet tilgang på satellittdata, slik at kundeservice lettere kan forstå kundens geografianvisninger. Avisen vurderer også mulighetene for å benytte systemet i redaksjonelt arbeid og i markedsarbeid.

Kontrakten om utvikling av systemet ble inngått ved årsskiftet, og partene ønsker ikke å offentliggjøre kontraktssummen.

Foto/video