Bedre lyd fra Creative

Bedre lyd fra Creative

Creative med ny lydprosessor for hovedkort og bærbare.

For Creative har salget av lydkort blitt kraftig redusert de siste årene - dette ut i fra flere velger bærbare pc-er og mange klarer seg med de løsningene som er integrert på hovedkortet. Med den nye Sound Core3D-lydprosessoren er det OEM-markedet Creative har satt i fokus. Ikke bare pc-er er i fokus - selskapet vil også ha en versjon av lydprosessoren for konsumentelektronikk. Selve lydprosesseringsenheten og den analogkonvertereren er integrert i samme brikke.

Av aktørene som vil levere produkter basert på Creative Sound Core3D er Gigabyte. Man vil her finne lydprosessoren integrert på pc-hovedkort. Gigabyte har fra før også high-end-hovedkort som benytter lydprosessorer fra Creative. Også MSI og Asrock har hatt flere hovedkort og bærbare de siste årene med Creative-lydprosessor.

LES OGSÅ:

TEST: Creative ZiiSound T6 - God lyd fra spesielle høyttalere

Lydprosessoren har fire prosesseringskjerner og spesifikasjonene ellers iinnebærer bl.a. 24-bit 6-kanals 102dB DAC, integrert hodetelefonforsterker, sertifisert Dolby Digital-dekoder, THX TruStudio Pro for forbedret lydkvalitet og teknologi for reduksjon av bakgrunnsstøy ved bruk av for eksempel videokonferanse.

Det er også støtte for Creatives EAX Advance HD 5.0-teknologi. Dette er en teknologi for lydeffekter som mange utviklere av spill benytter seg av. Rimeligere lydprosessorer som benyttes integrert i stasjonære- og bærbare pc-er fra andre selskaper kan støtte eldre versjoner av teknologien, hvilket kan gi et mindre realistisk lydmiljø i spill enn ved bruk av lydkort med støtte for den. En annen praktisk funksjon er normalisering av lyd, slik at satt volum skal bli gjeldende for alle lydkilder.

LES OGSÅ:

TEST: Corsair Gaming Audio Series SP2500 - Rått, brutalt og velklingende

Les om:

Foto/video