Bedre X-Fi fra Creative-konkurrent

Bedre X-Fi fra Creative-konkurrent

Creatives X-Fi-lydprosessor blir heretter å finne på lydkort fra Auzentech.

Auzentech har fått bruke Creatives X-Fi-lydprosessorer på sine lydkort, og er først med dette etter det vi er kjent med. Tidligere har vi riktignok sett hovedkort fra MSI med X-Fi integrert.

Det som er interessant er at det er mye som tyder på at kortet fra Auzentech vil ha høyere kvalitet enn Creatives egne kort, og retter seg også mot mer krevende brukere.

Bedre lydkvalitet skal komme gjennom bruk av komponenter på kortet ellers av høyere kvalitet. Lydkortet omtales som svært velegnet både til musikk, film og spill, og støtter Creatives EAX 5.0- og EAX Advance HD-teknologi.

Auzentech omtaler på sine websider at Auzen X-Fi Prelude 7.1 i løpet av kort tid skal bli tilgjengelig. Noen norsk pris har vi ikke, men Auzentech-lydkort er tilgjengelig på det norske markedet via den danske forhandleren SHG. Ut i fra priser i utlandet tyder mye på at prisen blir cirka 1 500 kroner.

Creative har nok de siste årene merket at markedet for lydkort har blitt hardere etter hvert som integrerte løsninger på hovedkort har blitt bedre, samt et økt salg av bærbare pc-er.

Et spørsmål man da videre kan stille er om også flere pc- og hovedkortprodusenter kan ta i bruk Creatives lydprosessorer. Det kan riktignok øke prisen, men kan samtidig også være et markedsføringselement i seg selv.

Mer informasjon: www.auzentech.com

LES OGSÅ: Lover revolusjon i pc-lyd

Les om:

Foto/video