Beklager Netflix, men Youtube er størst

Beklager Netflix, men Youtube er størst

Førstevalget til amerikanske nett-tittere er den Google-eide veteranen.

Youtube er den klart mest populære kilden når det kommer til internett-tv i USA. På andreplass havner Netflix, etterfulgt av Hulu. Tallene kommer fra en ny studie utført av Frank N. Magid Associates som baserer seg på intervjuer med 2400 amerikanere.

I studien ble deltakerne spurt om hvilken tjeneste de helst bruker for å se internett-tv. 38 prosent svarte Youtube og 33 prosent svarte Netflix. Hulu havnet på tredjeplass med 17 prosent.

Studien viser at 32 prosent av alle amerikanere velger å se tv over internett hver dag. Det er en økning med ti prosent sammenliknet med to år tidligere.

Mer enn søte dyr

I følge Magid har Youtube blitt en aktør som nå tilbyr mer enn morsomme videoklipp av kjæledyr.

- I bransjen spøker vi ofte med at Youtube er en plass for rapende babyer og søte katter, og kanskje er det slik at Youtube tidligere var en slik tjeneste. I dag tilbyr Youtube et langt bedre tilbud, sier Mike Vorhaus hos Magid.

En annen årsak til Youtubes tilvekst er den flittige bruken av videodeling på sosiale medier. Dessuten er Youtube gratis.

Når det kommer til å se lengre filmer er tallene annerledes. Da står Netflix for 35 prosent sammenliknet med Youtube som bare har 24 prosent. Dette melder IDG News.

Foto/video