Bernhoft med egen album-app

Bernhoft med egen album-app

Verdens første audio-visuelle HD-album.

Den norske artisten Jarle Bernhoft går nye veier.

Som så mange andre artister ser han seg om etter andre måter å tjene penger i et marked med sviktende musikk-salg.

Det betyr ikke at du ikke finner Bernhoft på iTunes - for albumet Islander er å finne der til 95 kroner. Men musikeren tester ut noe interessant ved å lansere en egen app (utviklet av HD360 ) med HD-lydfiler, musikkvideoer, remix-studio og billedgalleri til 140 kroner (iTunes AppStore her ).

Har du gode nok hodetelefoner?

Lydfilene har lydkvalitet med 48k 24-bit sampling og skal være tett på originallyden. Appen er der for å kunne håndtere avspillingen av filene. Kombinert med de mange musikk-videoene er appen ganske massiv, med nesten 1,5GB i størrelse!

I tillegg til musikkvideoen er det også en interessant interaktiv video der du kan navigere 360 grader rundt i studioet og se de ulike artistene spille inn et spor (forresten: alle er Bernhoft selv i forkledning).

Et annet interaktivt element er et miksebord, der du kan lage dine versjoner av en låt, og dessuten legge til perkusjon selv.

Bernhofts ambisjon, som han snakker om i videoen nedenfor, var å finne tilbake til den gamle, gode albumfølelsen der du kan få informasjon om musikerene, tekstene og annet bakgrunnsmateriale. Denne appen er et forsøk på å finne tilbake til en fornemmelse av et fysisk medium i en digital tid - Steve Jobs selv har også vært en tilhenger av denne tanken.

Det hele er litt som bonusmaterialet til en film på DVD. Spennende å se om flere følger opp, spesielt nå som AppleTV også har støtte for Apples albumkunst og tilleggsmaterialer.

Les om:

Foto/video