Bilder i ekspressfart

Bilder i ekspressfart

SanDisk lanserer minnekortleser basert på Expresscard.

Sandisk ExpressCard Adapter er en ny minnekortleser som håndterer en lang rekke minnekortformater i ene enden og ExpressCard i andre enden.

ExpressCard er navnet på teknologien som holder på å erstatte den gamle PC Card-typen av ekspansjonskort for bærbare pc-er. Mens PC Card var basert på pci, er ExpressCard basert på pci-express – eller usb.

Det finnes to størrelsestyper for ExpressCard: ExpressCard/34 og ExpressCard/54. Tallet bak skråstreken henviser til bredden på kortet. Pc-er som har ExpressCard/54 kan også benytte ExpressCard/34, men ikke omvendt.

Kortleseren fra sandisk har en formfaktor på 34, slik at den dermed kan benyttes i alle bærbare pc-er som har implementert standarden.

Raskere

Mens PC-Card har en maksimal overføringshastighet på 133 MB/sek i sekundet der båndbredden deles av alle pci enheter internt i pc-en har ExpressCard en dedikert kanal med overføringshastighet på inntil 300 MB/sek ved tilkobling til pci express eller 60 MB/sek tilkoblet usb.

Hvorvidt SanDisk benytter pci express eller usb for tilkobling av minnekortleseren framkommer ikke av informasjonen, men skal vi gjette er det usb som benyttes. I teori kan imidlertid en ExpressCard-basert løsning gi opptil en halv gang så høy overføringshastighet når man skal legge over bilder fra et minnekort. SanDisk selv har minnekort som skal kunne levere opptil 45 MB/sek.

Minnekortformatene som støttes er SD, SDHC, MultiMediaCard, MMCplus, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo samt Memory Stick PRO-HG Duo.

LES OGSÅ: Felles standard for minnekort

Ved bruk av ulike adaptere vil kortleseren også være kompatibel med miniSD, miniSDHC, microSD, microSDHC, MMCmobile, MMCmicro og Memory Stick Micro (M2)

Sandisk ExpressCard er priset til 29 dollar i USA, noe som – til tross for lav dollarkurs – gjerne betyr at den vil koste rundt 300 kroner i Norge når man inkluderer alle avgifter.

LES OGSÅ: Massive SD-kort på vei

Foto/video