Billig og bra skriver

Billig og bra skriver

TEST: Epson er med for fullt i kampen om markedsandelene for de rimeligste blekkskriverne. Hvor langt kommer man med D120?

Epson Stylus D120 er en nett og liten blekkskriver myntet på ordinære kontorutskrifter – på hjemmekontoret eller i en kontorbedrift. Samtidig gir den gode nok fotoutskrifter til å kunne betegnes som en grei allround-skriver. Merk at Epson selv ikke lister den opp under fotoskrivere, men har plassert den i kategorien blekkskrivere.

Skriveren er bygd i stilig, sort plast. Topplokket er i blank plast, som det dessverre lett blir fingermerker på.

LES OGSÅ: Rimelige og raske dupleks-lasere

D120 bruker fem separate blekkpatroner, men to av dem inneholder sort blekk, så i praksis har skriveren fire farger: sort, cyan, magenta og gul.

Uansett er det praktisk å ha mer sort blekk enn blekk i de andre fargene, for til ordinære kontor-dokumenter går det jo mest sort.

Grei nødløsning

Epson tilbyr forøvrig en nødløsning hvis man skulle gå tomt for sort blekk mens det ennå er igjen blekk i fargepatronene. Da får man en forespørsel om man vil at skriveren skal «lage» sort ved å blande blekk fra de tre fargepatronene. Tilbudet kommer bare frem når man bruker vanlig papir og kvalitetsvalget er «Tekst».

Epson hevder at skriveren skal kunne greie opptil 37 sider i minuttet. Det var en hastighet vi aldre oppnådde. Vårt 50-siders rene tekstdokument ble i raskeste økonomimodus skrevet ut med en hastighet på rundt 16 sider i minuttet. I normalkvalitet sank hastigheten til rundt 13 sider i minuttet.

Heller ikke fotografier kommer ut med hurtigtogsfart. Vi målte 11 minutter for et A4-foto i aller beste fotokvalitet på Epson Ultra Glossy Photo-papir. Men så er da heller ikke skriveren konstruert for fotoproduksjon.

LES OGSÅ: Velg riktig skriver

Bruker man den mest til kontordokumenter og bare har behov for å skrive ut et fint fargedokument innimellom, blir man sikkert fornøyd med Stylus D120 – spesielt med tanke på den lave prisen.

Ellers berømmer vi Epson for å legge med brukbart med programvare. Det følger med programvare for å legge med bilder som e-postvedlegg, Epson Easy Photo Print gjør det enkelt å montere sammen flere bilder på én utskrift, skrive på cd- og dvd-plater og så videre. I tillegg medfølger Epson File Manager for å administrere bildesamlingen, samt en del annen programvare.

Greie utskriftsinnstillinger i programvaren for Epson Stylus D120.

Nettverksversjonen fant vi til en gjennomsnittpris på 1 245 kroner inkl. mva.

D120-skriveren benytter Epsons Durabrite Ultra Ink, som bidrar til at dokumentene er lysekte, vannfaste og smittefrie. Skriveren veier cirka fire kilo.

Konklusjon

En grei allround-skriver for kontoret og hjemmekontoret, med god tekstkvalitet i normalmodus, om enn med litt ujevn kvalitet i økonomimodus. Skal du skrive ut en overbevisende cv, bør du velge beste tekstkvalitet.

Bildekvaliteten er god, men utskriftshastigheten er forholdsvis lav i beste bildekvalitet, så behovet for fotoutskrifter bør være moderat. Trenger du bare et bilde dann og vann, eller du skriver ut i albumfotostørrelse, er dette en ålreit løsning.

Epson Stylus D120

Pris: Ca. kr 750 inkl. mva.
Internett: www.epson.no

+ God tekstkvalitet i normalmodus, bra bildekvalitet.

- Litt langsom på kvalitetsutskrifter.

Les om:

Foto/video