Billig HD DVD-spiller for pc

Billig HD DVD-spiller for pc

TEST: Ønsker du intern HD DVD-støtte i pc-en koster det nå ikke mer enn litt over 1 500 kroner.

For en del av som har ønsket å være tidlig ute har Microsofts HD DVD-spiller for Xbox 360 vært en rimelig vei for å få HD DVD-støtte til pc-en.

Dette er en ekstern usb-basert enhet, og dermed ikke det mest praktiske – spesielt ikke om man ønsker HD DVD-støtte til den elegante HTPC-løsningen man har under tv-en.

Microsofts HD DVD-spiller er basert på et drev i fra Toshiba. I motsetning til mange eksterne dvd-brennere er den ikke bare å koble ut av kabinettet og montere internt i en pc.

Toshibas SD-H802A er tilgjengelig gjennom en rekke norske forhandlere, og prisen er litt over 1 500 kroner. Ønsker man støtte for avspilling av Blu-ray-støtte for sin pc er prisen fortsatt over 5 000 kroner. Dette er imidlertid enheter som også kan brenne Blu-ray.

Blu-ray-spiller for pc er lansert av Pioneer, men denne, med modellnavn BDC-2202, ser ikke ut til å ha blitt levert ennå. I hvert fall ikke på det norske markedet.

LES OGSÅ: PowerDVD 7.3 Ultra - Klar for Blu-ray og HD DVD

Enkel og grei

Toshiba SD-H802A kan lese alle aktuelle HD DVD-, dvd- og cd-formater. For lesing av cd og dvd er den langt fra blant de raskeste, men slik vi ser for oss bruken av denne vil det sentrale, i hvert fall i dag, være avspilling av film. Et ønske funksjonalitetsmessig hadde vært om den kunne brenne cd og dvd i tillegg.

Toshiba har enheter for bærbare pc-er som kan lese HD DVD, samt fungere som vanlig cd- og dvd-brenner. Pioneers kommende Blu-ray-leser kan også brenne dvd-er.

Den kommende Toshiba SD-H903A vil kunne brenne dvd og cd, men med nok så begrenset hastighet kontra vanlige dvd-brennere – kun 4x skrivehastighet, mens 16-20x er vanlig topphastighet for vanlige dvd-brennere i dag. Dette vil også være en HD DVD-R-brenner, hvilket kan bety en relativt høy pris.

Brenneren har Parallel ATA-grensesnitt. Hvorvidt det også vil komme en Serial ATA-versjon kan vi ikke svare på. Fortsatt er Parallel ATA den vanligste tilkoblingen for optiske lagringsmedier.

Vi har fortsatt ikke andre referanse enn Xbox 360-spilleren, som også er en Toshiba-enhet. Er det i basis filmavspilling man ønsker gjør Toshiba SD-H802A jobben.

Man må imidlertid huske at god avspilling av HD DVD på en pc er avhengig av flere faktorer, og vi anbefaler derfor at man leser vår HTPC-guide der vi går inn på problemstillingene. Toshiba SD-H802A blir også mer stillegående enn blant annet Microsofts eksterne løsning.

Toshiba SD-H802A

Pris: Ca kr 1 500 inkl. mva.
Internett: Toshiba.com

+ Lav pris.
- Men fortsatt litt kostbar.

Spesifikasjoner:
Lesehastigheter: 2,4x HD DVD, 5x DVD, 15x CD
Aksessitd: 115-155 ms
Grensesnitt: Parallel ATA (ATAPI)

LES OGSÅ: Brenner Blu-ray, leser HD DVD

Les om:

Foto/video