Blir Nordens største fotodistributør

Blir Nordens største fotodistributør

Aronsen går sammen med danske Westheimer og svenske Focus Trading for å danne Focus Nordic.

Fotodistributørene Westheimer fra Danmark, Focus Trading fra Sverige og norske Aronsen slår seg sammen for å danne det nye selskapet Focus Nordic, som skal bli nordens største fotodistributør.

I fusjonen inngår også det finske selskapet Focus Imaging Nordic, som de tre selskapene eier sammen. Det nye selskapet er operativt fra 1. januar 2010 og vil få hovedkontor like utenfor Göteborg.

Thomas Wernbo ser fusjonen som en helt naturlig forlengelse av det lange samarbeidet de tre selskapene har hatt.

- Vi er tre selskaper i tre land som har hatt et tett samarbeid i nesten 20 år. Ved årsskiftet slår vi oss sammen i et felles eierselskap, sier Thomas Wernbo som blir administrerende direktør i Focus Nordic.

Sammenslåingen er også en konsekvens av at mange av våre leverandører ser Norden som ett marked, og nå blir det lettere å gjøre forretning med oss, sier han.

Knut Aronsen, styreleder i norske Aronsen, er glad for fusjonen.

- Vi er veldig opptatt av å beholde det tette lokale bånd til kundene i de respektive land, og er derfor glade for at vi kunne få denne løsningen på plass. Våre kunder vil fortsatt forholde seg til de samme personer og selskaper som tidligere, men på sikt vil de kunne dra nytte av større vareutvalg til enda bedre priser, sier han.

Mer effektiv service

Focus Nordic vil ha en forventet årlig omsetning på om lag 70 millioner euro, eller cirka 580 millioner norske kroner. Fusjonen vil gi merkbare fordeler i form av store, samkjørte oppkjøp.

- Hver for seg er de fusjonerte selskapene ledende innen distribusjon av fotoprodukter i sine respektive land. Men ettersom flere av våre kunder allerede er aktive på hele det nordiske markedet kan vi gjennom et felles selskap gi disse en mer effektiv og samordnet service i hele Norden, sier Thomas Wernbo.

Han påpeker også at Focus Nordic blir den største kunden hos mange produsenter i Europa.

Virksomhetene i Focus Nordic representerer i dag blant annet Kodak, Sandisk, Panasonic, Pentax, Lowepro, Steiner, Swarovski, Hähnel, Hoya, Ilford, Jobo, Kenko, Transcend, Velbon, Tamrac, Tamron, Lensbaby, Lenspen, Casio, Focus, Metz, Nissin, Canon, Nikon, Fujifilm.