Blu-ray øker mest

Blu-ray øker mest

Kampen drar seg til, og Blu-ray øker mest, med god hjelp fra Playstation 3.

Formatkrigen er i full gang, og bare to uker etter lanseringen av James Bond-filmen Casino Royale, har blu-ray nådd den første HD-milepælen. Det har nemlig blitt solgt hele 100 000 kopier av filmen.

LES OGSÅ: Årets teknolansering

Dermed ble filmen den første HD-ugivelsen som nådde 100 000 solgte eksemplarer, og det bare ni måneder etter formatet ble lansert. Det tok DVD 11 måneder å nå like gode salgstall.

HD DVD gjorde det skarpt den første tiden etter de nye HD-formatene kom i salg, men etter lanseringen av Playstation 3, som har innebygd Blu-ray-spill, har ting begynt å jevne seg ut.

Det er per i dag flere solgte Blu-ray-spillere enn HD DVD-spillere, og de aller fleste av dem sitter i en PS3. Dermed kan det se ut som om Sony gjorde et smart valg når de valgte å bygge inn Blu-ray i spillmaskinen.

Ifølge Sony Pictures Home Entertainment har salget av Blu-ray-filmer syvdoblet seg siden lanseringen av PS3 I november 2006. Spørsmålet er bare hvor mye raskere salget ville gått om partene kunne blitt enige om et felles HD-format.

LES OGSÅ: Kopierer HD-filmer til harddisken

Les om:

Foto/video