Blu-ray-spiller fra Sony

Blu-ray-spiller fra Sony

Med Playstation 3 kom Blu-ray for fullt til Norge, snart kommer enda en Blu-ray-spiller fra Sony.

Sonys BDP-S1E er den første rene Blu-ray-spilleren fra Sony som finner veien til Norge. Tidligere har flere andre produsenter lansert lignende, og billigere, spillere.

LES OGSÅ: Blu-ray øker mest

Selskapet sier i en pressemelding at spilleren skal gi den ultimate hjemmekinoopplevelsen, blant annet ved at den tilbyr full-HD i 1080P-oppløsning og full integrasjon med Sonys Bravia-tv-er.

Spilleren kan gi nytt liv til vanlige DVD-filmer ved å skalere dem opp til full-HD. Den støtter også 24p True Cinema, en teknologi som kjører filmene i ekte kinohastighet (24 bilder i sekundet).

På lydsiden kan BDP-S1E skilte med hele åtte kanaler ukomprimert lyd, i tillegg til Dolby Digital Plus.

- Akkurat som Blu-ray Disc revolusjonerer markedet for hjemmeunderholdning, setter denne nye spilleren en frisk standard til inspirasjon for det europeiske markedet. Den har slagkraften til en tungvekter, utseendet til en supermodell, samt enkle og intuitive operasjoner for de seriøse AV-entusiastene, sier Kjell Ove Marienborg, produktsjef i Sony Norge i en pressemelding.

Spilleren støtter en rekke video-kodeker, blant annet Mpeg2, Mpeg4-AVC og VC1. Bilde og lyd kan leveres gjennom en HDMI-tilkobling eller analoge komponentutganger, men da kun i 1080i-oppløsning.

I USA har denne spilleren vært i salg en god stund allerede. Nylig kom også en billigere variant med nesten identiske spesifikasjoner i salg i USA, til omtrent halve prisen.

BDP-S1E vil være tilgjengelig i Europa fra sommeren 2007. Prisen er satt til relativt avskrekkende 11 900 kroner.

LES OGSÅ: Billigere Blu-ray fra Sony

Les om:

Foto/video