Bruk Iphone til varmefotografering

Bruk Iphone til varmefotografering

CES: Termografi viser deg varmelekkasjene.

Tenker du på å etterisolere huset? Verktøyet du trenger, er nå lansert på CES-messen.

Med dagens kostnadsnivå på strøm og fyringsolje er det fristende å etterisolere husene der det er mulig, både i yttervegger og i vinduer.

Er man usikker på den tekniske tilstanden på en bygning hva angår dens isolasjonsevne, finnes det en teknologi til å avsløre varmetap og kuldebroer gjennom infrarød fotografering.

Termografering

Såkalt termografering danner altså (kunstige) bilder ved å vise (varme)strålingen i et spekter som ellers er usynlig for det menneskelige øyet. Bildene vil vise varmelekkasjen i utsatte svake punkter som vinduer, men også andre bygningsdeler med svakheter.

Teknologien kan også benyttes til å oppdage vannlekkasjer, siden dette oftest fører til en varme- eller kuldestrøm som avviker fra området rundt. Dermed kan man oppdage disse tidlig, og potensielt før større skade oppstår.

Og ellers vil selvfølgelig termografi gi deg en fantastisk fordel dersom dere leker mørkegjemsel!

FLIR One

Får man dette utført som en profesjonell tjeneste, kan det fort bli noen tusenlapper, men takket være en produktlansering på CES-messen for forbrukerelektronikk i Las Vegas kan dette utføres selv for en rimelig penge.

FLIR One er en case for iPhone 5c og 5s som har et termografisk kamera innebygget. Pris er foreløpig ikke kjent, men antydes å ligge på cirka 350 amerikanske dollar. Noe som anslagsvis kan oversettes til et sted i underkant av 3000 norske kroner.

Rimeligere enn en proff løsning, som raskt koster 10000 kroner. TCAM er forhandler for FLIR i Norge.

Du kan lese mer om FLIR One her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via FLIR

Foto/video