Business 2.0 gravlegges

Business 2.0 gravlegges

Eventyret ute for populært teknologimagasin.

Siste mulighet til å kjøpe Business 2.0 er i oktober. Så er det kroken på døra for det nyskapende magasinet, som ikke holdt lenger enn ni årganger.

Business 2.0 var et månedsblad som ble stiftet av to tidligere Forbes- og Wired-journalister i 1998 for å dekke fremveksten av "den nye økonomien", altså et skikkelig dot.com-blad.

Bladet gikk som en kule de første årene, og i en periode var det det nyhetsrelaterte månedsbladet som hadde flest annonsesider i USA. Etter dot.com-kollapsen ble det tyngre tider og antall sider krympet, men Business 2.0 har beholdt en trofast leserskare blant teknologiinteresserte forretningsfolk over hele verden.

I 2001 overtok Time Warmer magasinet. Selskapet har imidlertid ikke klart å få den samme suksessen med Business 2.0 som med Fortune, til tross for at it-investeringene har tatt seg opp igjen og strategiske investeringer i IT har blitt viktigere enn noen gang.

Tidligere i år forsøkte Business 2.0-ledelsen å få til en sammenslåing med TechCrunch, men ifølge TechCrunch var eieren Time ikke interessert, og ville isteden legge ned magasinet.

Les om:

Foto/video