Canal Digital på Ipad

Canal Digital på Ipad

Canal Digital har presentert høstens nyheter. Flaggskippet var deres lansering av en ny strømmetjeneste.

- Dette har vi gledet oss til lenge, sier Tone Krohn Clausen. Sammen med Informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital kunne hun i går avduke lanseringen av en splitter ny strømmetjeneste.

Endelig på Ipad

Allerede onsdag neste uke skal kundene våre kunne laste ned vår nye Canal Digital GO-app fra AppStore, forteller Tjønndal Pettersen.

Den nye appen vil i første omgang kun være tilgjengelig for ipad. Men Pettersen forteller at de forventer å ha appen tilgjengelig på andre enheter iløpet av sommeren 2015.

Canal Digital forteller stolt at den nye tjenesten vil inneholde over 2000 filmer og serier, og at det vil komme mer innhold utover høsten. Så langt kan de skilte med 21 tv-kanaler og et ukesarkiv med 13 kanaler.

- Vi ønsker å gi kundene en tilbakelent tv-opplevelse. Man skal kunne slappe av og se tv uten å måtte navigere seg frem, sier Clausen og skryter av at ferske filmer og titler vil bli vist 24 timer etter visning i usa.

- Vi vil ut med et skikkelig produkt og har i flere år jobbet med tilgang til innholds-rettigheter. Målet vårt er å tilby det beste innholdet satelitt-tv kan gi, kombinert med gode strømmetjenester. Og nå føler vi at vi har en velfungerende pakke som er verdt å vise frem, sier en fornøyd Tjønndal Pettersen. Canal Digital kunne fortelle at de lenge har jobbet med strømmetjenesten, men at de ville vente med lanseringen til de hadde et best mulig produkt.

Barnesikker

- Barna har annet bruks- og seermønster og bruker Ipad som sin skjerm. Det gjør at vi prioriterer hardt på tv-kanaler. Vi har et bredt tilbud til barnefamilier på ipad, forteller hun. Clausen sier videre at de ønsker å gjøre opplevelsen barnesikker, og at barna derfor ikke skal kunne navigere seg videre fra barne-tv til action-filmer.

iPad-tjenesten kan prøves gratis av alle Canal Digitals parabol-kunder frem til mars 2015. Etter dette vil den fortsatt være gratis for de som abonnerer på Canal Digital Plus, men for andre vil den koste en liten sum ekstra. Kundene skal kunne logge seg inn på appen med det brukernavnet og passordet de har fra før, og får dermed tilgang til det innholdet de ellers betaler for.

VG på tv

Canal Digital kunne også fortelle at de vil få nye kanaler. Blant annet vil de få en ny 24-times nyhetskanal. Kanalen vil hete VG, og består av VGs nyhetsredaksjon. Dette er eksklusivt hos Canal Digital.

- Dette er ikke VG-tv, forteller Clausen. Kanalen vil være raskt ute med nyheter, og vil være myntet på ungdom. Den nye kanalen lanseres 4. november.

Canal Digital vil også satse på en ny kanal ved navn H2 HD. Kanalen vil ifølge Canal Digital være faktabasert underholdning som vil være på lufta 24 timer i døgnet og innholdet skal være tilpasset nordisk område og verdenshistorie.

Ny parabol

I tillegg til strømmetjeneste og nye kanaler lanserer Canal Digital også en ny parabol - en flatantenne med samme funksjon, men som er mindre en den vanlige parabolen.

Flatantennen veier fire kg og vil koste 1.990 kroner. Introduksjonspriven vil være på kroner 449,-.

- Dette skal være et alternativ til den gamle parabolen. Det er en flat satelittantenne med integrert mikrobølgehode. Denne kan males i samme farge som veggen, og vil kanskje derfor være populær blant damene i husholdningen, spekulerer Tjønndal Pettersen.

Foto/video