Canon EOS 7D lansert

Canon EOS 7D lansert

Canon lanserer i dag EOS 7D, selskapets mest avanserte entusiast-speilrefleks noensinne.

1. september er den magiske datoen for en av de viktigste speilrefleks-lanseringene hos Canon på lang tid. Ryktene om den kommende EOS 7D har gått lenge, og mange av forhåpningene hos ivrige Canon-fotografer ser ut til å bli innfridd med den nye toppmodellen i det semiprofesjonelle sjiktet.

18 megapiksler

Canon EOS 7D har en APS/C-sensor med oppløsning på hele 18 megapiksler. I spekulasjonene forut for lanseringen hadde en del spådd at det nye kameraet ville få fullformat-bildesensor, men for denne delen av markedet holder Canon fast på APS/C-formatet med brennviddefaktor på 1,6, det samme som på kameraer som for eksempel Canon EOS 500D.

EOS 7D er utstyrt med dobbelt Digic 4 bildeprosessor, og det kan greie serieopptak på opptil åtte bilder i sekundet.

Kameraet kan ta opp full hd-video på 1920 x 1280 piksler med 30, 25 eller 24 bilder i sekundet. Med oppløsning på 1280 x 720 piksler øker bildefrekvensen til hele 60 bilder i sekundet.

Videre er kameraet utstyrt med en ny, stor og klar søker med 1x forstørrelse av søkerbildet og 100 prosent dekning.

Det nye 19-punkters autofokussystemet er utstyrt med doble diagonale kryssensorer i sentrum, og kameraet har et nytt, avansert lysmålingssystem som deler opp motivet i 63 soner og dessuten tar hensyn til fargene i motivet for optimal lysmåling.

Lansering i dag

Observatører anser at den nye Canon EOS 7D i første rekke vil kjøres opp som Canons fremste våpen mot Nikons D300/D300s, som har hatt stor suksess i denne delen av markedet. Norsk pris på EOS 7D er ikke kjent i skrivende stund, men Nikon D300s har til sammenligning en veiledende pris på 16 990 kroner for kamerahuset.

Her i Norge blir det nye Canon-kameraet formelt lansert på en pressekonferanse som Canon holder i Oslo i morgentimene. Vi kommer tilbake med mer informasjon om Canon EOS 7D om kort tid.

Les om:

Foto/video