Canon feirer 50 år med produktslipp

Canon feirer 50 år med produktslipp

Canon i Europa feirer at det er 50 år siden de startet utvikling av speilreflekskameraer. I den anledning slipper de en rekke nye modeller fra vidt forskjellige produktgrupper.

Som det seg hør og bør når det er Canon som kommer med nye produkter, dreier det seg om bilder og lyd i en eller annen form. Denne gangen med videokamera, fotoapparater og skrivere.

LES OGSÅ: Test av Canons nesten-speilrefleks

Først ut er Canons siste tilskudd til HD-video. HR10 er ifølge selskapet verdens minste videokamera med AVCHD, altså video i høydefinisjon. Kameraet er utstyrt med en CMOS-bildebrikke som er god for 2,96 megapiksler, som lar deg filme i opp til 1080i-oppløsning.

Optikken i HR10 leverer 10 ganger optisk zoom, noe som tilsvarer 436mm omregnet til 35mm-film. Ved bruk av så kraftig zoom kan det være en fordel å bruke den innebygde bildestabilisatoren. Blenderen er god for f1,8 til 3,0 ved filming, og f2,8 til 3,0 ved stillbildefotografering.

Kameraets LCD-skjerm er på 2,7 tommer. Lagring av opptakene skjer på små 8cm DVD-plater. Canon HR10 vil komme i salg i løpet av august, med en anbefalt utsalgspris på 12 799 kroner.

Canon HR10, kompakt HD-video.

Vidt forskjellige kompakter

Canon har også meldt om to nye kompaktkameraer. Ixus 950 IS er et lite designkamera med bildebrikke på åtte megapiksler og fire ganger optisk zoom. Kameraet kan ta bilder i opp til 1 600 ISO, noe som gir mulighet til å ta bilder uten blits i dårlige lysforhold. Bak på kameraet sitter en 2,5-tommers LCD-skjerm.

Til forskjell fra de fleste av konkurrentene har Canon valgt å beholde den optiske søkeren, dermed slipper du å bruke unødvendig mye batteri ved å bruke skjermen som søker. Ixus 950 IS kommer i salg i løpet av mai og vil koste rundt 3 900 kroner.

Ixus 950 IS, nytt i designklassen.

Avansert kompaktmodell

Det andre kameraet Canon lanserer hører hjemme i Powershot-serien. Denne serien har alt fra enkle kompaktkameraer til modeller med både høy oppløsning og avanserte funksjoner. Kameraene i serien er gjerne en god del større enn Ixus-kameraene.

Powershot S5 IS hører til den siste gruppen, og er et avansert kompaktkamera. Med åtte megapiskler, hele 12 ganger optisk zoom og blitssko er dette et kamera som kan fungere som et greit alternativ til speilrefleks i mange situasjoner.

Den kraftige optikken leverer 12 ganger optisk zoom, noe som tilsvarer 36 til 432mm. Blenderen er på f2,7 til f3,5, og ISO-styrken spenner fra 80 til 1 600, noe som kan gi skarpe bilder under gode lysforhold, samtidig som det er mulig å ta bilder når det er mørkt og trist ute eller inne.

S5 IS er klart for salg i løpet av juni, og vil koste rundt 4 900 kroner.

S5 IS, avansert i kompaktklassen.

Skriver til kameraene

De siste to produktene Canon velger å lansere i dag er to kompakte fotoskrivere, noe som burde passe godt sammen med de to kameraene som kommer.

Selphy CP740 og Selphy CP750 er begge utstyrt med fargeskjerm, slik at du kan se bildene før du skriver dem ut. CP750 har en skjerm på 2,4 tommer, mens CP740 kun har blitt utstyrt med en 2-tommers skjerm.

Begge skriverne gir brukeren mulighet til å gjøre enkle forandringer i bildet før utskrift, slik som å fjerne røde øyne og beskjære bildene.

Canon melder at begge skriverne er klare for salg i løpet av mai. Selphy CP740 har en anbefalt utsalgspris på 949 kroner, den mer avanserte Selphy CP750 vil koste rundt 1 600 kroner.

Enkel utskrift uten pc.

LES OGSÅ: Nye herligheter fra Canon

Les om:

Foto/video