Canon utsetter ny kamerafabrikk

Canon utsetter ny kamerafabrikk

Med et marked i nær sagt fritt fall velger Canon å utsette byggingen av en ny kamerafabrikk.

Det var i juli Canon meldte at de hadde planer om å bygge en ny kamerafabrikk i Nagasaki. Målet var å øke produksjonen av både kompakt- og speilreflekskameraer. Fabrikken skulle ha en produksjonskapasitet på rundt fire millioner kameraer i året, og byggekostnadene ble anslått til å ligge på rundt 17,4 milliarder japanske Yen, eller rundt 1,3 milliarder norske kroner.

Etter planen skulle byggingen starte allerede neste måned, januar 2009. Produksjonen av kameraer var ment å starte i desember neste år. Nå melder Canon at planene er lagt på is, i alle fall inntil videre.

- Etterspørselen etter digitalkameraer har falt kraftig sammenlignet med tidligere estimater grunnet nedgangen i verdensøkonomien. Det drastiske fallet i etterspørsel er ventet å fortsette i tiden fremover. Grunnet denne trenden velger vi å utsette byggingen og oppstarten av vår planlagte fabrikk, sier selskapet i en pressemelding.

Canon vil følge utviklingen nøye i tiden som kommer, og eventuelt oppdatere planene om de ser en forbedring i økonomien og en økende etterspørsel etter kameraer.

Spesielt det japanske kameramarkedet har falt kraftig. Salget av kameraer i Japan falt med 19 prosent i oktober, sammenlignet med samme måned i 2007, til 727 347 kameraer. Salget totalt i Japan i løpet av de ti første månedene i 2008 økte derimot noe, med to prosent sammenlignet med 2007, til rundt ni millioner kameraer totalt.

Les om:

Foto/video