Casio inn på projektormarkedet

Casio inn på projektormarkedet

Casio er på norsk partnerjakt og skal ta andeler med lokal distribusjon.

Casio er kanskje mest kjent for sine kalkulatorer, kameraer og musikkinstrumenter, men har siden 2003 også levert projektorer til bedriftsmarkedet.

Produsenten er en liten aktør på projektormarkedet, og i Norge er de nærmest ikke-eksisterende. Men nå tar Casio, som har har skandinavisk hovedkontor med ti ansatte i Bergen i tillegg til fem ansatte i Stockholm, selv over ansvaret for projektorsalget i Norge. Tidligere var det svenske Wiktors som sto for distribusjonen.

- Det er veldig i startfasen, og nå prioriterer vi å reise rundt og presentere produktene for eventuelle kunder. Vi er ikke oppe og går helt enda, men vi er på vei, sier Olav F. Dallas, Key Account Manager i Casio Scandinavia.

Produktporteføljen består hovedsaklig av kompakte projektorer for små bedrifter og hjemmekontorer, med lav vekt, tynt design, xga-oppløsning og mulighet for pc-løse presentasjoner via usb.

Den rimeligste modellen XJ-S32 vil ligge på 6 000 kroner eksklusive moms i utsalg, mens toppmodellen XJ-S57 vil koste 10 400 kroner uten moms.

Projektorene leveres også med 2x optisk zoom, som gjør at projektorene kan brukes i mange forskjellige romstørrelser.

- Det betyr at du kan få et godt, stort bilde på bare 1,5 meters hold, sier Dallas.

Nå er hovedmålet å øke markedsandelen i Norge. Produsenten jobber nå med å få på plass nye avtaler, fortrinnsvis med norske lyd- og bilde-distributører.

- Det er ikke satt noe bestemte mål i og med at dette er ganske nytt marked for oss. Men vi solgte vel mellom 20 og 30 projektorer i Norge i fjor, og det skal vi greie å overgå, sier han.