Casio-kamera med sminkemodus

Casio-kamera med sminkemodus

Nå kan du aktivere kameraets sminkemodus, så slipper den du skal ta bilde av å sminke seg.

Det er Casio som er på banen med et nytt digitalkamera utstyrt med «sminkemodus». Innstillingen er et motivprogram som kalles «Make-up»-modus.

Nå er det ikke sikkert at motivprogrammet er fullt så spektakulært som det høres ut til å være, for det dreier seg rett og slett om en innstilling som fremhever hudtoner i bildet, og det er det mange digitalkameraer som byr på.

LES OGSÅ: Høyhastighets kompaktkamera

Likevel er det tre spennende kompaktkameraer Casio nå lanserer.

Exilim EX-Z450

Casio Exilim EX-Z450 er toppmodellen blant de tre, med en prislapp på cirka 2300 kroner inklusive mva. Stikkord er 12,1 effektive megapiksler, 4x optisk zoom med breddvidde tilsvarende 28-112 mm og batteri som kan ta opptil 550 bilder per ladning.

Kameraet er fullstappet med avansert elektronikk og byr blant annet på det Casio kaller «intelligent autofokus», som kan kjenne igjen også andre motiver enn ansikter og mennesker. Dermed skal kameraet kunne fokusere raskt og riktig i svært mange situasjoner.

Kameraet leveres med en cd-plate med rundt 150 motiver som kan brukes til å lage animerte bilder til e-post, web-publisering, elektroniske takkekort og så videre. Motivene brukes sammen med en modus kalt Dynamisk Foto, der man kan klippe ut bilder av bevegelige motiver og sette dem sammen med stillbilder. Kameraet har en nettovekt på cirka 130 gram.

Exilim EX-Z90

Den andre nykommeren heter Exilim EX-Z90 og er ifølge Casio et motekamera særlig myntet på kvinner. Vi har foreløpig ikke helt fått med oss poenget med at det er grunnen til at objektivet er sort i stedet for sølv- eller metall-farget, slik vi er vant til på så mange kompaktkameraer, men pressemeldingen fastslår i hvert fall at objektivet er sort «for å følge opp de attraktive fargene».

LES OGSÅ: Lær alt om digital fotografering

Uansett dreier det seg om et meget kompakt og stilig kamera med 12,1 megapikslers oppløsning og 3x optisk zoom tilsvarende 35-105 mm brennvidde. Også dette kameraet har intelligent autofokus og mulighet for å bruke funksjonen Dynamisk Foto. Nettovekten er oppgitt til bare 102 gram. Veiledende pris er satt til cirka 1500 kroner.

Exilim EX-Z280
Casio er til gjengjeld meget klar på at den tredje nykommeren, Exilim EX-Z280, er et kamera for hele familien. Også dette kameraet har oppløsning på 12,1 effektive megapiksler, med 4x optisk zoom og en god vidvinkeleffekt – brennvidden tilsvarer 26-104 mm. Vekten oppgis til beskjedne 112 gram netto. Prisen er satt til cirka 1800 kroner.

Alle de tre nye Casio-kompaktkameraene kan ta opp hd-video i oppløsning på 1280 x 720 med 24 bilder i sekundet. Dessuten har alle cirka 35 MB minne innebygd samt plass for sd/sdhc-minnekort.

LES OGSÅ: iPhoto 09: Hva er nytt?

Ifølge distributøren, Casio Scandinavia AS, kan kameraene ventes i butikkene i løpet av september.

Les om:

Foto/video