CES-hemmelighet fra Linux

CES-hemmelighet fra Linux

Hemmelighetskremmeri fra Ubuntu antyder Linux-nyhet for dingseløver.

Gammel-favoritten Ubuntu har nok mistet topplasseringen som Linux-variant på pc-er, men moderfirmaet Canonical antyder at de vil lansere noe helt nytt under CES i Las Vegas neste uke.

Ekslusivt konsept

Onsdag postet selskapet en bloggartikkel som fortalte at i tillegg til nyheter i kjente Ubuntu-løsninger så vil de komme med et nytt produkt. Det skal være snakk om å vise fram «et eksklusivt konseptuelt design», i følge PC World US.

Dermed kan det bli mer enn noen flere titalls nettbrett som kjører Android som blir årets «gefundene fressen» fra Linux-miljøet under CES. Det kan neppe fare galt av sted.

Spekulasjonene er knyttet til at Canonical enten kommer med en egen mobil enhet eller at de vil tilby en tv-løsning. Begge deler er mulig, etter at selskapet i fjor høst erklærte at målet var å ta Ubuntu videre fra pc-er til nettbrett, smarttelefoner og tv-er.

Dette var den gang tolket til å være skikkelige langtidsplaner for produkter som skal komme om et par år, i 2014. Nå mer enn antyder Canonical og deres grunnlegger Mark Shuttleworth at de er i samtaler med maskinvareprodusenter.

TV og nettbrett topper

Selskapet har også sent i fjor høst sagt at deres «Ubuntu TV»-prosjekt har glidd framover som det skulle.

Forventningene til at selskapet skal komme med sin egen nettbrettvariant skyldes at Ubuntu allerede er demonstrert som lovende operativsystem til HP Touchpad. Selv om HP avvikler sin satsing på WebOS, er det ingen tvil om at det kan være rom for en annen Linux-variant enn Android på nettbrett. Spesielt siden det kan være en fordel at den varianten har bakgrunn fra pc-verdenen og ikke telefon-verdenen. Da har vi ikke glemt at Google og deres ChromeOS som fortsatt er under utvikling.

Ubuntu var i mange år ansett å være mest prefererte Linux-variant til pc-er, men mistet posisjonen til «tremenningen» Linux Mint i fjor.

Foto/video