Corsair satser på spill

Corsair satser på spill

LONDON (PC World Norge): Først lanserte de høyttalere og hodesett, nå kommer resten av spillutstyret du trenger.

Fra oppstarten på 1990-tallet og frem til et stykke ut på 2000-tallet var det minne som gjaldt for Corsair, og da helst av høy kvalitet. De siste 5-6 årene har de imidlertid utvidet produktutvalget markant.

I dag er selskapet vel så godt kjent for kabinetter og strømforsyninger. I fjor høst lanserte Corsair sitt første spillrelaterte produkt, hodesettet HS1. Allerede da hadde vi våre mistanker om at selskapet var på vei inn på spillutstyrsmarkedet, og mistankene ble ytterligere forsterket da Corsair lanserte sitt første høyttalersett for spillinteresserte like over nyttår i år. Vi testet Corsair SP 2500 like før lansering, og var meget fornøyd med det vi fikk servert.

Omtrent ett år etter de lanserte spillhodesettet HS1 ble mistankene vår bekreftet. Vi overvar lanseringen av Corsairs nyeste produktgruppe i London i går kveld, hvor det ble lansert syv nye produkter. Corsair har valgt å føye de nye spillproduktene inn i Vengeance-serien, som i dag blant annet inkluderer raskt minne.

Vengeance-hodesett

Spillhodesettene HS1 og HS1A har blitt oppdatert med ny design og noen forbedringer i lydbildet. I samme omgang byttes navnene, slik at det blir lettere å skille mellom produktene, samt at det ble lansert et nytt, og noe enklere hodesett.

Det mest avanserte av de nye hodesettene blir Vengeance 1500, som tar over for HS1. Her har du 50-millimeter elementer i klokkene og tilkobling til pc-en via usb. Designen er helt ny, og mer i gate med det vi er vant med fra Corsair. For mens HS1 hadde god lyd, både så og kjentes det litt billig.

Vengeance 1500 er bygd i aliminium og både ser tøffere og dyrere ut, samt virker mer solid. Corsair har enn så lenge ikke sagt noe om norsk pris, men anbefalt pris på 99 dollar tilsier en pris på rundt 700 kroner i Norge.

Vengeance 1300 er den analoge varianten av 1500, og slik sett arvtakeren til HS1A. Selve hodesettet er i basis det samme, men med litt andre farger på klokkene og bøylen. Slik sett er Corsair Vengeance 1300 alternativet for dem som allerede har et kvalitetslydkort i pc-en sin, eller som vil spare en hundrelapp eller to. Vi anslå at Vengeance 1300 vil havne på en pris i overkant av 500 kroner i Norge.

Mens Vengeance 1300 og 1500 i praksis er oppgraderte, og smått forbedrede versjoner av HS1 og HS1A, er Vengeance 1100 et helt nytt produkt.

Mens de to andre hodesettene er klassiske hodetelefoner med store klokker som legger seg rundt ørene, har Corsair valgt en "på-øret"-design for 1100, med bøylen liggende omtrent i nakkehøyde. Elementene er krympet til 40 millimeter, og settet vil nok dermed ikke levere like mye "trøkk" som de to dyrere hodesettene. Prismessig kan dette fort bli en favoritt blant de som er ute etter kvalitet, uten å betale for mye. Anbefalt pris er 39 dollar, noe som bør tilsi er pris på rundt 300 kroner i Norge.

Spilltastaturer

Mest spennende i går var imidlertid ikke hodesettene, forbedret design og lyd til tross. Corsair har nemlig også bestemt seg for å begi seg inn på markedet for spilltastatur og -mus. Og mens de fleste produsenter velger å lansere ett tasatur som skal passe alle typer spill, har Corsair allerede fra starten av valgt å utvikle to tastaturer, avhengig av om du spiller rolle- eller strategispill, eller om du foretrekker skytespill. Det samme gjelder mus, hvor det kommer to modeller, avhengig av bruken.

De to tastaturene er relativ like, med den samme teknologien i bunnen. Begge er laget i aluminium, hvor tastene "flyter" over selve tastaturet. Designen er langt mer industriell enn det vi har sett tidligere. Corsair har valgt å gå for mekaniske taster, i form av Cherry MX Red. Her er tastemotstanden relativt lav, og man slipper høylytt klikking hver gang man trykker ned en tast - for dem som synes det blir vel irriterende i lengden.

Den store forskjellen mellom de to tastaturene er at rollespillvarianten, K90, har 18 programmerbare makrotaster. Disse kan igjen fordeles i tre grupper, slik at man totalt sett har 54 makrotaster til rådighet. Man kan programmere makroer "on-the-fly" via en opptaksknapp, eller man kan gjøre det i de tilhørende driverne. Corsair Vengeance K90 ser ut til å havne på en pris på rundt 1 100 kroner.

For de som heller velger å bruke tiden på skytespill, kommer Corsair med K60. De mekaniske bryterne og selve grunndesignen er like som på K90, men man har her sløyfet makrotastene. I stedet har man valgt å sende med en håndleddsstøtte som plasseres nedenfor W,A,S,D-tastene. Du får også med utskiftbare, lett vinklede og sklisikre W,A,S,D-taster, samt for 1,2,3,4,5,6 - som er de tastene man gjerne bruker mest i skytespill. Vi fikk prøve oss litt med tastaturet i løpet av kvelden, og det kan se ut til at Corsairs design har noe for seg. Hvor bra det fungerer i løpet av litt lengre spillrunder får vi testet ut i løpet av de neste ukene.

Rollespill- og skytespillmus

I tillegg til de to tastaturene ble det også vist frem to spillmus. Den ene, M90, er ment for rollespillerne, og er utstyrt med hele 15 knapper, som selvsagt kan programmeres etter ønske. Kombinert med K90 har du dermed mengder med programmerbare knapper og taster til rådighet.

For de skytespillinteresserte er det en kombinasjon av K60 og M60 som gjelder. Spillmusen M60 har en frisk og tøff design, og Corsair har lagt til i alle fall en smart nyvinning. I tillegg til et kurant utvalg av knapper, blant annet for å justere dpi-nivå, har Corsair lagt til en "snikskytter"-knapp. Denne er plassert i tommelbrønnen på venstre side av musen, og senker dpi til en lavere nivå i det du trykker den inn. I det du slipper knappen går dpi-en tilbake til normalt nivå, og du slipper å klikke deg opp og ned via flere dpi-nivåer. Dermed kan du løpe rundt med normal sensitivitet, og få ekstra presisjon i det du stopper opp for å sikte. Vi ser også for oss at denne knappen kan være nyttig til presisjonsjobbing på pc-en, for eksempel bildebehandling.

Designmessig skille de to musene seg markant fra de fleste spillmus på markedet, med utstrakt bruk av alumiium. Det skal ifølge Corsair både gjøre dem mer stabile, og mer solide. Prisene ser ut til å lande på i underkant av 1 000 kroner for Vengeance M90 og i underkant av 800 kroner for M60.

Corsairs nye spillprodukter er ventet klare for salg i løpet av oktober.

Foto/video