- CS4-fordelene ennå ukjent for mange

- CS4-fordelene ennå ukjent for mange

- Det er ennå mange som ikke er klar over fordelene ved å svitsje til CS4, sier Adobe-evangelist Rufus Deuchler.

Dette sier Rufus Deuchler til PC World Norge/Macworld.no. Han er ansatt som evangelist hos Adobe og møtte 660 Adobe-brukere i Oslo da selskapet startet en større Norden-turné mandag.

Under en fire timer lang presentasjon i Klingenberg kino ble de fremmøtte vist en rekke nye triks og muligheter i Adobes Creative Suite 4-programvare.

Trege til å oppgradere?

- Nå er det gått ett år siden Adobe lanserte CS4-pakken, og fortsatt reiser dere rundt og promoterer CS4 på denne måten. Betyr det at Adobe-brukerne er trege til å oppgradere?

- Under møtet her i Oslo var jeg overrasket over å se at så mange av de fremmøtte hadde oppgradert allerede. Det er nok dessverre ikke slik overalt ellers i Europa. Vi har lagt ned utrolig mye arbeid i å gjøre Creative Suite 4 til en så fullverdig samling med kreative verktøy som mulig, men det er nok fortsatt en del som ennå ikke er blitt klar over alle fordelene med å oppgradere til CS4, sier Deuchler.

LES OGSÅ: Bedre utskrifter i Adobe Reader

På sine reiser som Adobe-evangelist opplever Deuchler stadig at mange, selv ganske erfarne Adobe-brukere, blir overrasket over å treffe på uoppdagede muligheter i Adobes programmer. Derfor mener han at slike seminarer som trakk hele 660 besøkende i Oslo, er svært nyttige.

Under Adobe-seminaret i Oslo, som følges opp av tilsvarende arrangementer i seks andre nordiske byer, presenterte Deuchler og hans to kolleger Jason Levine og Paul Burnett en rekke tips og triks i programmer som Photoshop, InDesign, After Effects, Premiere Pro og Flash.

En del av tipsene må betegnes som avanserte, men noen av dem ga avanserte resultater selv om fremgangsmåten i prinsippet var enkel.

- Den beste integrasjonen

- Adobe har mange programmer med et vell av funksjoner og muligheter, og kombinert med det store antallet Adobe-programmer som finnes er det vel umulig for kreative profesjonelle å komme utenom Adobe?

- Nei, det finnes jo hundrevis av andre løsninger. Men Adobe har den beste integrasjonen av et stort antall løsninger. Dessuten er det veldig lett for veldig mange å lære seg Adobes programmer, for så å si alle studenter har jo nå erfaring fra Photoshop, viser det seg. Da er det lett for dem å gå videre til andre Adobe-programmer.

- Jo, men mange av programmene er likevel ganske komplekse og dermed vanskelige å lære?

- Det er riktig at mange av programmene våre har mange nivåer av kompleksitet. Men brukerne kan velge nivå i mange av dem. For eksempel i InDesign, som det var mange brukere av på seminaret her i Oslo, kan man velge blant en rekke brukergrensesnitt, fra «Getting Started» via «Essentials» til «Advanced» og flere spesielle brukergrensesnitt.

Mye nytt i CS5?

- Da Adobe lanserte CS4-pakken som etterfølger til CS3, kom det svært mange nyheter. Hvordan skal Adobe greie å innfri forventningene til CS5?

- Jeg er sikker på at Adobe kommer til å lansere programmer som blir veldig godt mottatt av brukerne.

Deuchler kommer opprinnelig fra Sveits, men er bosatt i Italia. Han ble «oppdaget» av Adobe etter at han hadde startet den første brukergruppen i landet, og etter to og et halvt år hos Adobe reiser han nå verden rundt som evangelist for selskapet.

- Hva er forutsetningen for å bli utnevnt til evangelist i Adobe?

- Vel, jeg kan bare svare for meg selv, men i tillegg til å ha lang erfaring som grafisk designer må jeg vel innrømme at jeg både har god kunnskap og ikke minst stor lidenskap for Adobes programmer, sier Deuchler.

Les om:

Foto/video