For dem som trenger stor projektor

For dem som trenger stor projektor

PRØVEKJØRT: InFocus IN5534 er ypperlig for store presentasjoner.

Projektorprodusenten InFocus er på banen med en rekke nye projektorer for bedriftsmarkedet, inkludert AV-flaggskipet IN5534.

Med InFocus IN5534 signaliserer InFocus at de ønsker å betjene de mest kravstore kundene på projektormarkedet, både i næringslivet og blant profesjonelle AV-firmaer.

Stikkord er HD-oppløsning på 1920 x 1200 punkter, høy lysstyrke på 7000 ansi lumen, doble lamper, motorisert objektivforskyvning og zoom samt utskiftbar optikk for projeksjon både på kort og langt hold.

Det ytre dekselet skiftes med et håndgrep og fås i flere farger og mønstre – det er lett å tilpasse projektoren til elegante presentasjonsrom.

Solid førsteinntrykk

Vi har hatt projektoren inne på en kort prøveinstallasjon og sitter igjen med et solid førsteinntrykk både av bildekvalitet og betjening. Men man kan ikke stikke under stol at dette er en stor og tung projektor. Med en vekt på hele 20 kg er det uaktuelt å flytte rundt på den når den først er på plass – fortrinnsvis solid og profesjonelt montert i taket, som den er spesialbygd for.

LES OGSÅ:

10 tips for bedre presentasjoner

Heldigvis kommer InFocus også med flere andre nye projektorer for bedriftsmarkedet, inkludert noen atskillig mindre og lettere projektorer i 5300-serien, der vekten bare er 7,6 kg.

Flaggskipet vi har hatt inne på prøve, koster rundt 70 000 kroner – pluss merverdiavgift. Den rimeligste projektoren i den store 5500-serien koster rundt 42 000 kroner, mens prisene på de litt mindre projektorene i 5300-serien går fra rundt 25 000 til 32 000 kroner – alle priser eksklusive mva.

Projektorene i 5500-serien kan fås kjøpt uten objektiv, dersom man ønsker å bruke andre objektiver fra InFocus. Prisene ligger da 8-9 prosent lavere. Sortimentet til InFocus omfatter objektiver i området 0,8-7,2:1.

Den rimeligere 5300-serien har ikke utbyttbar optikk. Dessuten styres fokus manuelt, og lysstyrken er begrenset til 4000 ansi lumen, mot 5000-7000 ansi lumen i 5500-serien.

Høy oppløsning

Flaggskipet IN5534 og den noe rimeligere IN5504 har begge 1920 x 1200 punkters oppløsning, mens IN5502 og IN5532 har noe lavere oppløsning, 1280 x 800 punkter. Projektorene benytter den nyeste DLP-brikkebaserte teknologien fra Texas Instruments, noe som skal gi bedre, kraftigere og mer naturlig fargegjengivelse på fotografier og video. Selv om vi ikke har gjort noen formell test, er vi imponert over bildekvaliteten.

En rekke tilkoblinger og grensesnitt, inkludert HDMI, gir mulighet for tilkobling av mange typer kilder.

Blant grensesnittene er usb-tilkobling av (bærbar) pc. Da slipper man å bale med upraktiske vga- og dvi-kabler. En pc eller Mac kan styre opptil seks projektorer. Programvare og drivere ligger klar i projektoren og lastes automatisk over til pc-en. InFocus kaller løsningen Displaylink Content over USB.

Modellene i 5500-serien kommer med én eller to lamper. Én lampe er mest økonomisk, men to gir økt sikkerhet mot pinlig avbrudd i kritiske presentasjoner.

Grei betjening

Vi likte betjeningen av IN5534. Tross utrolig rikholdig meny – på norsk – er fjernkontrollen enkel og oversiktlig, og man finner igjen de fleste tastene og symbolene i et stort betjeningspanel bak på toppen av projektoren. Dette kan man naturligvis bare bruke når projektoren er plassert på et bord, men det er et ypperlig alternativ til fjernkontrollen. Dessuten er det bakbelyst og lett å betjene i dempet belysning.

LES OGSÅ:

Slik kjøper du projektor

Vi likte muligheten til å kjøre presentasjoner direkte fra usb-minnepinne, som fungerte utmerket. InFocus IN5534 har dessuten full nettverksfunksjonalitet, kan ta imot presentasjoner trådløst via «InFocus LiteShow 2», og har et dynamisk meldingssystem der man via nettverket kan legge ut øyeblikkelige meldinger om for eksempel endringer i dagens program. Projektoren har også et innebygd kabeladministrasjonssystem som gjør det lett å lett å håndtere – og skjule – kablene, og man kan kjøre delt skjerm for visning fra to samtidige kilder. «Image Warping» gjør det mulig å forvrenge bildet for at det skal tilpasses asymmetriske og ujevne overflater.

Alt i alt en av de mest imponerende projektorene vi har prøvd så langt. Distributør er Presentasjons Data .

Les om:

Foto/video