Denon med flere AirPlay-nyheter

Denon med flere AirPlay-nyheter

iPod-dock og trådløs godlyd.

Denon er den første store HiFi-produsenten som bredt integrerer Apples nye AirPlay-teknologi.

På den nylig avholdte CEDIA-messen for elektronikk i hjemmet lanserte japanske Denon en rekke stereo-nyheter som inkluderer AirPlay-støtte.

Med Apples nye AirPlay-teknologi kan du strømme musikken over hele huset - via WiFi eller over Ethernet.

Les også: AirPlay gjør musikken trådløs

Denons nye kompakt-anlegg RCD-N7 har radio, CD-spiller og iPod-dock, men også innebygd WiFi-mottaker for AirPlay-strømming. iPhone 4 er også støttet, i tillegg til DLNA versjon 1.5.

Ulike trådløse strømmer håndteres, deriblant Rhapsody, Napster, Pandora og Last.fm.

Medieinnhold fra Windows Media Player 11 skal også kunne avspilles - i tillegg til filer av formatene MP3, WMA, AAC, WAV (lineær PCM), WMA Lossless og FLAC.

Denon har dessuten utviklet en egen iPhone-app for iPod touch - men Apples egen Remote 2.0 lar seg selvfølgelig også bruke.

Anlegget som vist koster i USA 600 dollar for forsterkerdelen, og 200 dollar for høyttalerene. Man kan gjette på en pris på rundt 7000 norske kroner, men dette er uvisst. I Norge forhandles Denon av HiFi-klubben .

Les også: Endelig Remote på iPad

Apple har allerede en teknologi for trådløs streaming innebygget i AirPort Express-ruterene. Disse har utganger for ekstern lyd, og kan kobles til stereoanlegg via analoge eller digitale lydkabler.

Enheter som er koblet til en slik AirPort Express vil dukke opp i listen over eksterne lydkilder i iTunes eller på en iPod touch eller iPhone i samme WiFi-nett.

Les også: Sonos lanserer trådløs iPhone-dock

Apple lisensierer ut teknologien til partnere i HiFi-bransjen, som integrerer denne i iPod-docks eller forsterkere. Dermed kan disse fungere som en mottaker dersom de er koblet til samme trådløse nett - eller har en kablet tilkobling.

De mer avanserte enhetene med AirPlay-støtte vil i tillegg til å kunne spille av musikken også kunne vise informasjon om lydsporene på egne skjermer. Dette kan for eksempel være informasjon om gjenværende tid, spornummer, album- og sangtitler, og så videre.

I første omgang har Apple annonsert at produkter fra JBL, marantz, Bowers & Wilkins, Denon og iHome vil få AirPlay-support.

Via Akihabaranews.

Foto/video