Digital-tv på iPhone 4S

Digital-tv på iPhone 4S

Elgato oppdaterer sin miniatyr-mottaker for mobile Apple-enheter.

Elgato lanserte den lille, digitale TV-mottakeren EyeTV mobile for iPad 2 i fjor - nå er den oppdatert blant annet med støtte for iPhone 4S.

Elgato er fra før av kjent som produsent av tv-mottakere og video-fangere med spesiell fokus på Mac-fronten, og i senere tid også for de mobile iOS-enhetene.

Elgatos EyeTV mobile er en liten mottaker for digitale TV-signaler av typen DVB-T - i Norge bedre kjent som RiksTV. Med andre ord digitale tv-signaler som stråles ut til mottaker-antenner hos sluttbruker, og til forskjell fra satelitt- eller kabel-signaler.

Innland...

Bruken i Norge vil være noe begrenset, da signalene må være åpne - eller rettere sagt ikke-krypterte. Sistnevnte gjøres av betalkanaler, så det er gode, gamle krinken som blir det som er å få her hjemme. Men alle NRKs kanaler skal være tilgjengelige dersom mottakerforholdene er til stede, og i tillegg kommer faktisk også radiokanalene.

På de rette stedene kan også andre, lokale stasjoner mottas dersom de ikke er låste - dette kan for eksempel være svenske sendinger.

... og utland

Men siden mottakeren er så nett, er det jo fullt ut mulig å se for seg en bruk også i utlandet - er du på ferie, men har ikke tvV på rommet eller på stranden? Her er redningen.

Siden sendingene er digitale, ligger det også med signaler som kan fortelle om kommende sendinger på kanalene samt utfyllende informasjon om dette - en såkalt elektronisk programguide (EPG).

For dem som har en slik fra før kan det nevnes at det også er gjort forbedringer på programvaresiden - nå er det også støtte for tekst-tv samt mulighet for å kombinere en nettleser med en rute for tv-sendingen.

Og siden tv-sendingene altså kommer over luften til den lille teleskop-antennen påløper det ingen datakostnader - noe det ville gjort om man hadde benyttet seg av en dedikert app eller nettside.

EyeTV mobile kobles enkelt til Dock-tilkoblingen og får dekket sitt strømbehov over denne. Oppsettet er enkelt og selvforklarende, og skjer gjennom en egen app.

Pris

Du kan kjøpe mottakeren for 100 euro (cirka 750 kroner) her . Frakt tilkommer med minimum 7 euro - og dessuten norske avgifter.

Du kan lese mer om EyeTV mobile for iOS her . Følge-appen kan lastes ned gratis fra iTunes App Store her . Krever iOS 5.1.

Se en promovideo nedenfor. Via Elgato.

Les om:

Foto/video