Direkte brenning fra HD-kamera

Direkte brenning fra HD-kamera

Snart følger Sony opp sine HD-videokameraer med produktet som skal gjøre det enkelt å brenne HD-filmene til DVD, uten pc.

Om du har planer om å skaffe deg et Sony HD-kamera kan det være verdt å kikke på VRD-MC5 i samme slengen. Denne enheten gir deg nemlig muligheten til å enkelt flytte HD-film fra kameraet til DVD-plater.

LES OGSÅ: HD-kamera fra Sony

VRD-MC5 er en brennerløsning som fungerer uten å være koblet til en pc. Det eneste du trenger å gjøre er å koble kameraet til brenneren via usb, firewire eller s-video, trykke på en knapp, og vente. Resten tar maskinen seg av.

Enheten støtter brenning av HD-innhold fra HDR-SR5, HRD-SR7, HDR-SR8 og HDR-CX7-kameraene i Handycam-serien. Det er også funnet plass til en rekke minnekortlesere, for dem som har videokamera med lagring på minnekort. Ved siden av Sonys egne formater, altså forskjellige Memory Stick-varianter, er det lesere for SDHC/SD-kort, samt Compact Flash og XD Card. Brenneren er også utstyrt med en 2,5-tommers lcd-skjerm.

Det er mulig å brenne film til vanlige DVD-plater, eller til de små 8cm-platene som brukes i flere av Sonys videokameraer. VRD-MC5 kan også spille av de brente platene. Det vil ikke bli støtte for Blu-ray i denne omgang.

VRD-MC5 kommer i salg i Japan 10. august, og vil koste 30 000 Yen, eller rundt 1 500 norske kroner.

LES OGSÅ: HD-kompakt fra Panasonic

Les om:

Foto/video