Dropper Itunes-saken

Dropper Itunes-saken

Etter at Apple ga etter for norsk press, dropper Forbrukerombudet saken mot Itunes.

Det blir ingen sak mot Apple i Markedsrådet, skriver VG Nett. Årsaken er at Apple ga etter norsk press fra Forbrukerombudet, og fjernet drm-sperren. Nå bekrefter Forbrukerombudet at saken er over.

- Saken løste seg akkurat slik vi ønsket, det var et forbrukerfremskritt som skjedde da Itunes fjernet drm-en. Saken i Markedsrådet som skulle være i april frafalles, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til VG Nett.

Internasjonal

Det norske ombudet fikk mye internasjonal medieomtale ved angripe Apple på sin musikktjeneste. Musikk som ble kjøpt på iTunes Store kunne ikke spilles på musikkspillere fra konkurrenter, som Ceative. Dette er galt, mener Thon.

- Dette er den viktigste saken vi har hatt. Dette gjelder hvordan markedet vil utvikle seg, rett og slett, sa han til Computerworld i januar.

Under Macworld i januar kunne Apple fortelle at de vil tilby hele sitt musikkbibliotek på Itunes Store drm-fritt, og at man mot betaling kan oppgradere sin personlige samling for å spille den av på andre avspillere enn Apple sine.

Til VG Nett sier Thon at dette er akkurat kjernen i saken til Forbrukerrådet.

- Den er løst fordi iTunes to, tre uker siden fjernet all drm på musikken sin.

LES OGSÅ: Forbrukerombudet vant over Apple

Les om:

Foto/video