Duket for stor fotomesse

Duket for stor fotomesse

Fredag starter det som kan bli Norges største fotomesse.

- Bransjens største satsing noensinne, sier pr- og eventsjef Hege Kolberg hos Canon Norge om fotomessen som starter hos Norges Varemesse på Lillestrøm fredag 15. januar. Canon er en av rundt 60 utstillere.

Reiseliv og foto

Fotomessen arrangeres parallelt med reiselivsmessen på Norges Varemesse og går over tre dager, med søndag 17. januar som siste messedag. I skrivende øyeblikk er det påmeldt rundt 60 utstillere til fotomessen, en fordobling i løpet av den siste uka.

- Vi regner med at minst 90 av verdens fotovaremerker vil være representert gjennom utstillerne, sier prosjektansvarlig for messen, Jonas Lemberg, til PC World.

Det er det svenske firmaet Fotoarrangement i Europa AB som står ansvarlig for messen.

35 000 besøkende?

På forhånd venter arrangøren rundt 35 000 besøkende til sammen på de to messene, foto og reiseliv, som altså arrangeres parallelt med samme kasse og felles entré.

Utstillerne har lagt opp til en rekke messetilbud. Blant annet tilbyr Fujifilm messekupp på vanntett kamera og messepriser på albumbilder og forstørrelser, mens både Nikon og Canon tilbyr gratis kamerarens. Nikon anbefaler imidlertid ikke tjenesten for brukerne av Nikons fullformatkameraer. Nikon har også en egen avdeling for nybegynnere på sin stand.

Canon varsler at de vil stille ut alt fra storformatskrivere via fotoskrivere, multifunksjonsskrivere, skannere, kompaktkameraer, videokameraer, speilreflekskameraer og tilbehør for alle klasser, fra amatører til profesjonelle.

Fujifilm på sin side lover å vise hele sitt kamerautvalg, fra enkleste modell til avansert 3D-kamera. Fujifilm vil også vise hvor enkelt det er å bestille bilder fra fotokiosk.

Foruten kameraer og kamerautstyr vil det også bli vist mange aktuelle fotobøker, blant annet av IDGs BookWorld, som er blant messedeltakerne.

Mer informasjon om fotomessen finner du her .

Les om:

Foto/video