Dumper prisen på Blu-ray

Dumper prisen på Blu-ray

Det er ikke mer enn et halvt års tid siden Blu-ray-spillere kostet over 1 000 dollar, nå dumper Sony prisene.

Sony sliper knivene og gjør seg klar til kamp mot Toshiba og deres HD DVD. Den første Blu-ray-spilleren fra Sony, BDP-S1, kostet godt over 1000 dollar da den kom like før jul. Nå kan du få samme teknologi for under halve prisen.

LES OGSÅ: Vraker Blu-ray og HD DVD

Den nye spilleren heter BDP-S300, og er nesten identisk med BDP-S1. Den største forskjellen er faktisk størrelsen, S300 er nemlig atskillig mindre enn storebror S1. Innmaten er dog omtrent den samme.

Da Sony først fortalte om BDP-S300 tidligere i år, var planen at spilleren skulle koste 600 dollar. Men i og med at spillere for det konkurrerende HD DVD-formatet bare koster rundt 300 dollar, har Sony sett seg nødt til å senke prisen, til 500 dollar.

Det er fortsatt nesten dobbelt så mye som for en HD DVD-spiller, men det begynner å hjelpe.

Den nye, lavere prisen innebærer at Sonys Playstation 3-konsoll ikke lenger er det billigste alternativet for kunder som er ute etter en Blu-ray-spiller. Det er kanskje like greit, for med støyende vifter og knotete betjening via en spillkontroller, er ikke PS3 særlig egnet som filmspiller.

Sony begrunner det uventede priskuttet med lavere produksjonskostnader og økt etterspørsel. En annen grunn kan være at kundene fortsatt sitter på gjerdet, og venter med å kjøpe til et av formatene går av med seieren. Så langt har ingen av de to formatene noen klar ledelse, selv om Blu-ray er foretrukket av filmselskapene.

LES OGSÅ: Billigere Blu-ray fra Sony

Les om:

Foto/video