Dvd-brenner for avchd

Dvd-brenner for avchd

Canon lanserer dvd-brenner som støtter mpeg4-basert avchd-kodek på vanlig dvd-plate.

I sitt store januarslipp av videoprodukter har Canon fått plass til en dvd-brenner med avchd-støtte. DW-100 er kompatibel med hele den nye serien av flashminne-baserte videokameraer fra Canon – HF10, HF100, FS11, FS10 og FS100 – samt harddiskmodellen HG10.

Med denne dvd-brenneren kan man brenne sine avchd-videoopptak med mpeg4-basert avchd-kodek på vanlig 12-cm dvd-plate.

Alternativt kan man brenne i standard mpeg2-basert dvd-format.

LES OGSÅ: Videokamera med Blu-ray

Brenneren fungerer dessuten som avchd-spiller når den tilkobles et kompatibelt videokamera.

På enkelte nettsteder har man kunnet lese at DW-100 kan brenne video på Blu-ray-plater, men det er en misforståelse. Brenneren kan kun benytte vanlige, brennbare dvd-plater. På en slik plate får man plass til vesentlig mindre data enn på en Blu-ray-plate.

Under Canons presselansering i Oslo ble det påpekt at de færreste videoamatører lager lange videofilmer som krever lagringsmedier med plass til en times video eller mer. Men når man på en standard - og billig - DVD-R-plate får plass til rundt 1 time og 20 minutter hd-video, er løsningen absolutt interessant.

Støtter to-lags dvd

Canon DW-100 støtter tolags dvd-plater (DVD-R DL) og gir da 8,5 gigabyte lagringsplass for opptil 2,5 timer med hd-opptak, ifølge Canon. I tillegg kan man bruke vanlige DVD-R- og DVD-RW-plater.

Brukergrensesnittet er enkelt, med bare tre knapper til å betjene enheten.

LES OGSÅ: Video-skred fra Sony

Når brenneren er koblet til videokameraet ved hjelp av USB har brukeren tre alternativer: Kopiere alt innholdet i videokameraet, lagre nye og endrede filer, eller kopiere en personlig spilleliste laget i videokameraet.

DW-100 kan også brukes til å lage «fotofilmer» ved hjelp av jpeg-bilder.

LES OGSÅ: Canon: - Flash-video vinner i 2008

Når DW-100-brenneren er koblet til en tv ved hjelp av et kompatibelt videokamera, støtter den avspilling av avchd-filmer, og dermed slipper man å kjøpe en dyr Blu-ray avspiller, fremholder Canon.

Dvd-er med standard definisjon (sd) kan spilles av på vanlige spillere.

I feriebagasjen?

Canon DW-100 veier i underkant at to kilo, og Canon hevder at brenneren er ypperlig til å ta med seg på ferie i utlandet. Da kan man når som helst brenne dvd-plater av ferievideoen og sende hjem til venner og familie mens man selv ennå er på ferie.

Prisen på dvd-brenneren er ikke fastsatt ennå. Den er ventet i salg i april.

Les om:

Foto/video