DVD-Jon er tilbake

DVD-Jon er tilbake

Lanserer ny app for Mac som ripper Apples iTunes Radio.

Først: En unnskyldning til Jon Lech Johansen for å vekke til live gamle til-navn.

Men relevansen er der - fra å være beryktet for å ha bidratt til å gjøre dvd-ripping tilgjengelig for over ti år siden er han nå tilbake med en Mac-app som lar deg rippe musikkstrømmen til iTunes Radio.

Og raskt støter man på teknikaliteter rundt hva som faktisk foregår. Apples iTunes Radio er en tjeneste som foreløpig kun finnes i Nord-Amerika, men som altså er en form for online musikk-strømming à la Spotify.

iTunes Radio-strømmen er ikke DRM-beskyttet, og det er heller ikke strømmen som du selv etablerer ved å strømme musikken til en AirPlay-forsterker eller -høyttaler privat.

AirPlay Recorder for Mac

Lech Johansens firma DoubleTwist lanserer nå en app for Mac kalt doubleTwist AirPlay Recorder for Mac, som simulerer en AirPlay-høyttaler for iTunes og deretter fanger lydstrømmen. Ikke en iTunes Radio-fil, med andre ord - kun selve den lokale re-strømmingen til en (simulert) høyttaler.

Lech Johansens partner Monique Farantzos sa til Engadget tidligere at Apple ikke burde ha innsigelser mot dette, siden de selv la grunnstenen for sitt iPod-imperium ved å la folk rippe musikk-cd-er til iPod under fair use-klausulen.

Så gjenstår det å se om Apple og musikkbransjen er enige i dette, men appen er selvfølgelig ikke å finne på Mac App Store, og kan dermed være vanskelig å få fjernet uten å gå til rettslige skritt.

Appen er gratis for tidsbegrensede strømmer, men du må betale for å rippe uten begrensninger.

Via DoubleTwist

Les om:

Foto/video