EET Nordic kjøper konkursbo

EET Nordic kjøper konkursbo

Tre selskaper har knivet om å overta videodistributøren Ernitec etter konkursen, men EET Nordic vant budrunden.

EET Nordic har kjøpt videodistributøren Ernitec. Ifølge den danske nettavisen CRN er oppkjøpet et resultat av en budrunde blant tre interesserte kjøpere, men det er ikke oppgitt hvem konkurrentene var eller hvor mye penger som ble lagt på bordet.

Planlagt kjøp

Oppkjøpet kommer mindre enn tre uker etter at EET Nordics konserndirektør John Thomas uttalte til CRN at selskapet var klar til rask uttrykning dersom det ble oppkjøpsmuligheter på videoovervåknings-markedet.

Til tross for at Ernitec gikk akterut økonomisk gir ikke EET Nordic uttrykk for bekymring.

- Ernitec har historisk sett vært et fyrtårn i videoovervåkningsbransjen med en rekke meget kompetente medarbeidere og med et flott salg både i Danmark og resten av Europa. Sånn sett passer Ernitec perfekt inn i EET Nordic konsernets kraftige satsning på å bli en av Europas ledende videoovervåkningsdistributører, sier Thomas i en pressemelding fra selskapet.

Overtar medarbeidere

Seks av de 14 ansatte i Ernitec har fått videre jobb i EET Nordic etter overtagelsen.

- Det er ingen tvil om at det i øyeblikket skjer en konsolidering i bransjen, og det er naturligvis altid rart å være en av de markante spillerne i den forbindelse, sier administrerende direktør i EET Claus Ring i pressemeldingen.

EET Nordic satset allerede før oppkjøpet på videoovervåkningsutstyr og har en årlig omsetning på mer enn 100 millioner danske kroner på dette omådet.