Egen VGTV-kanal på Altibox

Egen VGTV-kanal på Altibox

Altibox-kunder får SMS Rulett, Shit og Rikingen rett på tv-skjermen.

VG Multimedia TV tar nå steget fra internett og inn i tv-ruta. Altibox vil fra august levere VGTV som en vanlig tv-kanal i basispakken. I tillegg lager Altibox og VG en kiosk der seerne selv velger hva de vil se, kalt ”program on demand".

Det betyr blant annet at serier som SMS Rulett, Shit, Julebruskongen, Snørrunger og Rikingen blir å se på vanlige tv-skjermer.

VG og Altibox samarbeider også om å utvikle nye produkter som vil bli lansert senere.

Shit og Snørrunger

- Det er et spennende forsøk fra vår side. Det er et eksperiment. Det vi jobber med er å ha en kanal for folk til enhver situasjon, sier Jo Christian Oterhals, administrerende direktør VG Multimedia, til Computerworld.

Det betyr også at overgangen fra skrivebordet til stuen er naturlig, mener VG Multimedias sjef.

- Sofaen har blitt viktigere. Internett bruker vi mest ved et skrivebord. Vi har utforsket at de fleste ønsker å ha tilgang fra sofaen.

- Den nye tjenesten markedsføres med SMS Rulett, Shit, Julebruskongen, Snørrunger og Rikingen. Det virker ikke som om dere har tenkt å lage en nyhetskanal her?

- Hvis du ser på skjermbildet vi distribuerer og teksten i pressemeldingen, så stemmer det. Men hele VG TVs innhold vil være tilgjenglig på ip-tv. Vi vil ha nyheter og underholdning, det er opp til forbrukerne hva de velger.

On demand

Nyheter er interessante, men ikke målet med VGs nye satsning.

- Selvsagt vil vi ha nyheter, men det blir ikke som TV2s nyhetskanal. Vi har ingen ambisjon å ha full bredde i nyhetsbildet vårt.

Med ip-tv kan seeren velge selv hva og når programmer spilles på tv. Det gir en mye bedre og raskere tilbakemelding om hva man liker.

- On demand er en spennende retning. Det har flere grunner. Forbrukerne har blitt klar for dette. Også innholdet vi tilbyr egner seg bra for on demand. Dette her er en test for å finne ut om det fungerer. Vi har foreløpig ikke en kommersiell modell bak det, det er rett og slett et forsøk å nå våre kunder gjennom en annen kanal, sier Oterhals.

Meny

VGs web-tv-tilbud har på få år vokst til å bli en blanding av underholdning, serier, sport, humor og nyheter. Innholdet produseres både av VG Netts egne folk og eksterne produksjonsselskaper.

Altibox er i sterk vekst, og avtalen med VG er en del av selskapets strategi for å vokse ytterligere ved hjelp av sine fortrinn som ledende norsk fiberdistributør. Nær en halv million seere får nå sine tv-opplevelser fra Altibox.

Altibox’ IPTV-teknologi gjør det mulig å hente innhold fra internett og la brukerne gjøre tv-valg på samme måte som en klikker seg fram på internett. Forskjellen er bare at fjernkontrollen er verktøyet.

- Vi ser en utvikling der det blir viktig å ha en meny av programmer og filmer som kundene kan se når de vil, uten å være nødt til å gjøre opptak når et program går, sier Eirik Gundegjerde, administrerende direktør i Altibox AS, i en pressemelding.

Det er fire teknologier som benyttes for å frakte signalene fra tv-selskapene og hjem til seerne; bakkenett, parabol, kabel-tv og ip-tv.

Les om:

Foto/video