Eksplosjon i filmutleie

Eksplosjon i filmutleie

Get melder om 142 prosent vekst i filmutleie via tv-en. Get-direktør Øyvind Husby er overrasket over utviklingen.

Det siste året har Gets kunder sett mer film gjennom utleie på tv-en. Det siste kalenderåret leide har de opplevd en økning på 142 prosent i utleie av filmene som er tilgjengelige tv-kundene.

Det viser en undersøkelse Norstat har utført på vegne av Get.

Vil ha kontroll

- Vi har sett at tv-tittere ønsker størst mulig kontroll over egen tv-hverdag lenge, men er likevel overrasket over at veksten for leiefilm nå er så stor, sier Øyvind Husby, Gets direktør for samfunnskontakt, til IT-Bransjen.

Get har satset stort på filmutleie gjennom tv-en og har i dag har de over 3000 filmtitler kundene kan velge blant. Målet er at utleie skal bli en like naturlig del av tv-hverdagen som programmer på tv-kanalene.

-Vi ønsker at kundene våre skal kunne bestemme hva de vil se når de de vil se det på en så enkel måte som overhodet mulig, sier han.

Videreutviklet funksjoner

Den siste tiden har Get blant annet utviklet pvr-funksjonene, som innebærer blant annet opptaksfunksjon, start og stopp.

De har også arbeidet med å utvikle bestillingstjenesten slik at kundene lettere kan bestille filmer, tv-serier og konsertopptak.

- Vi gjorde en stor oppgradering av denne tjenesten rett før sommerferien for å gjøre det enda enklere å finne frem til det kundene ønsker, og resultatet har vært at stadig flere nå også ser på filmleietjenesten som en naturlig del av tv-hverdagen, sier Husby.

Konkurrerer med kinoen

Undersøkelsen viser at vi snart leier film like ofte som vi går på kino. 17 prosent av alle nordmenn går på kino minst en gang i måneden, mens tretten prosent leier film fra videobutikken eller via fjernkontrollen like ofte.

- Vi ser igjen at nordmenns filmvaner er i sterk endring. På få år har pvr-opptaksbokser blitt så populære at hver fjerde nordmann nå ser film de har bestilt på tv-en minst en gang i måneden, sier Husby.

Norstat har gjennomgått en landsomfattende undersøkelse bestående av 1000 respondenter.

Les om:

Foto/video