Ekstern HD DVD fra Buffalo

Ekstern HD DVD fra Buffalo

Buffalo lanserer et ekstern HD DVD-drev som kobles til via usb 2.0.

Det nye eksterne HD DVD-drevet, HDV-ROM2.4U2, skal gjøre det enkelt å se filmer og hente data fra HD DVD-plater, uansett hvor en skulle befinne seg.

LES OGSÅ: Total HD utsatt

Innenfor det svartlakkerte skallet sitter en SD-H802A HD DVD-enhet fra Toshiba, som kan lese ROM og R-varianter av HD DVD. Noen mulighet for brenning av HD DVD-plater er det dessverre ikke snakk om i denne omgang.

Spilleren er kompatibel med Windows Vista og XP, og krever sitt av maskinvaren i pc-en for å fungere optimalt. Anbefalte spesifikasjoner er en Intel 3,2 GHz-prosessor eller tilsvarende, en gigabyte minne og Geforce 7600 GT eller Radeon X1800, eller bedre.

Det er også krav om skjerm som støtter HDCP for å kunne få fullt utbytte av spilleren. Cyberlink PowerDVD med støtte for avspilling av HD DVD-filmer følger med i pakken.

Spilleren legges ut for salg i Japan i løpet av juli. Prisen der er satt til rundt 26 000 Yen, noe som tilsvarer omtrent 1 300 norske kroner. Når spilleren kan ventes til Europa vites ikke. I mellomtiden kan eventuelt Microsofts eksterne HD DVD-spiller til Xbox 360, som også fungerer til pc, være et alternativ.

Les mer hos Buffalo (siden er på japansk).

LES OGSÅ: Rekordsalg for Microsofts HD DVD

Les om:

Foto/video