Elements 6 for Mac

Elements 6 for Mac

Adobe lanserer nå versjon 6 av Adobe Photoshop Elements for Mac.

Windows-versjonen av bildebehandlingsprogrammet kom i salg i fjor høst.

Adobe har alltid ligget litt etter med Mac-utgaven av de forskjellige Photoshop Elements-versjonene opp gjennom årene.

Noen mener at dette skyldes at Adobe er litt usikker på hvilke muligheter de har til å konkurrere mot Iphoto, som følger med som gratis standardprogramvare på alle nye Mac-er og ellers fås kjøpt som en del av Ilife-pakken til Mac – programvare for bildebehandling, video, musikk, web-galleri og brenning av dvd-plater.

På videosiden har Adobe helt gitt opp tanken på å selge en Mac-versjon av videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere Elements i konkurranse mot Apples Imovie. Premiere Elements, nå ute i versjon 4, finnes bare for Windows. Men på bildebehandlingssiden har altså Adobe litt mer tro på seg selv.

Basert på Photoshop

Selv om Iphoto og Adobe Photoshop Elements for Mac har en del til felles når det gjelder bildeorganisering, album- og arkivfunksjoner, står Photoshop Elements i en særdeles attraktiv stilling på bildebehandlingssiden, ettersom programmet er basert på Adobe Photoshop, som har en unik posisjon innen profesjonell bildebehandling. Selv om Elements-versjonen av Photoshop mangler en god del funksjoner som finnes i proff-versjonen, er mange grunnleggende funksjoner og effekter med.

Den nyeste versjonen av Photoshop Elements er blitt gjort litt mer forbrukervennlig enn tidligere versjoner og ligner kanskje litt mindre på «moderprogrammet» Adobe Photoshop enn før. Men det er likevel mye som minner om Photoshop når man går inn i redigeringsmodus og begynner å redigere bildene.

Lag «heldige» bilder

Blant nyhetene er en teknologi som Adobe kaller Photomerge og som går ut på at man kan kombinere ansiktsuttrykk og kroppsspråk fra opptil ti forskjellige bilder for å komponere et bilde der alle personene er «heldige» med hvordan de står og ser ut.

Programmet har en del «autofix»-løsninger for å gjøre det så lett som mulig å forbedre bildene, men Adobe har dessuten lagt til en ny modus kalt «Guided Edit»-modus som ledsager brukeren steg for steg gjennom en del grunnleggende redigeringsoppgaver.

Det medfølger også en rekke redigerbare layoutmaler for å lage fotoalbum, utklippsbøker, gratulasjonskort og så videre, samt maler for å brenne lysbildeshow på cd og dvd.

Prisen for Mac-versjonen blir trolig den samme som for Windows-versjonen, som hos Adobes internett-butkk koster 887 kroner inklusive mva.

Les om:

Foto/video