En kontroll for alt - i teorien

En kontroll for alt - i teorien

TEST: Harmony-serien med universelle fjernkontroller settes opp via en web-tjeneste med en imponerende database over alle tenkelige elektroniske enheter.

Logitech har registrert 80.000 produkter med informasjon om det enkelte produkts funksjoner og hvilke infrarøde signaler som skal til for å styre dem. Når fjernkontrollen er koplet til nettet via en Mac eller pc er det liketil å bestemme hvilke produkter du vil at den skal kontrollere.

Det var ukomplisert å finne innstillingene for vår soveroms-tv av heller obskurt merke, slik at vi kunne bruke Harmony 525 i påvente av at den originale fjernkontrollen skulle komme tilbake fra service. Pc-en sendte de nødvendige instruksjoner til fjernkontrollen og den var klar til bruk med en gang.

Opptil enheter

Fjernkontrollen skal kunne kontrollere opptil 15 enheter, og kan også kunne håndtere flere enheter på en gang. Skal du skifte mellom å se vanlig tv med lyden over tv-ens innebygde høyttalere til å se dvd med lyd fra et surroundlanlegg, skal Harmony kunne skru av og på alle aktuelle enheter og sette opp det hele med et eneste tastetrykk.

Ved hjelp av web-grensensnittet kan du gruppere enhetene dine og gi dem navn, som for eksempel "Se på digital-tv", "Se på dvd med surround-lyd" eller "Dataspill med headsett". Programmet spør om ting som: "hvilken enhet bruker du til å justere lydvolumet" – og resultatet skal bli en gruppe ir-signaler som sendes til alle enhetene i riktig rekkefølge.

Den lille lcd-skjermen lister opp både enkeltenhetene og de grupperte kommandoene dine, så det er lett å finne fram etterpå.

Problemer

Tanken er veldig god, men i praksis opplever vi problemer med å få dette til å virke. Kanskje har vi et for komplisert rigg av medieenheter – kanskje er vi litt klønete til å bruke web-systemet korrekt.

Ifølge Logitech har en gjennomsnittsfamilie minst tre fjernkontroller i stua, mens mange selvsagt har enda flere. Ved siste opptelling fant vi over 30 fjernkontroller i vårt hjem, så det er klart det hadde vært en drøm å få full styring med en eneste kontroll.

Dessverre er drømmen bare delvis blitt virkelighet.

Harmony 525

Universell fjernkontroll fra Logitech, kan styre alle typer enheter. Lcd-skjerm, 42 taster med lys. Programmering via usb (pc eller Mac). En knapp kan styre flere enheter. Støtter ca 80.000 IR-komponenter fra mer enn 2.500 produsenter

Pluss

Fleksibelt oppsett via web

Oversiktlig display

Ligger godt i hånden

Minus

Blir forvirret av mange enheter

Web-grensesnittet kan forbedres.

Pris: fra ca 550 kroner
Internett: www.logitech.no

Les om:

Foto/video