Én million ping-ere

Én million ping-ere

Apple har allerede fått én million Ping-brukere – samt de første spam-utbruddene via Ping.

Én million iTunes-brukere meldte seg på Apples nye musikalske sosiale nett-tjeneste Ping i forrige uke.

Det var på onsdag i forrige uke at Apple lanserte Ping, en tjeneste som gjerne beskrives som musikk-verdenens svar på Facebook. Ping-lanseringen kom samtidig med at Apple fornyet sin serie av iPod-musikkavspillere.

LES OGSÅ:

Facebook stengte Apple ute

Ping er knyttet til kontoen som de fleste iPod- og iPhone-brukere har hos Apple via medieavspiller-programmet iTunes. Programmet brukes til å administrere digitalt innhold som musikk, video, filmer, tv-programmer og så videre – og som gir tilgang til Apples butikk for slik innhold, iTunes Store.

En tredjedel blir Ping-medlem

Allerede på fredag, 48 timer etter lanseringen, sendte Apple ut en pressemelding om at den første millionen av medlemmer hadde registrert seg på Ping-tjenesten.

- En tredjedel av dem som har lastet ned den nye versjonen av iTunes, versjon 10, har også sluttet seg til Ping, opplyste Eddy Cue, sjefen for Apples internett-tjenester.

LES OGSÅ:

iTunes 10 med sosialt nettverk

Apple regner med at mange flere vil laste ned iTunes 10 i ukene som kommer og at tilstrømningen til Ping-tjenesten vil fortsette å øke.

Med Ping kan man «følge» en rekke kjente artister, som Lady Gaga, Coldplay, U2, Jack Jackson, Yo-Yo Ma og en rekke andre. Her kan artistene markedsføre seg selv med bilder, informasjon om konserter og turneer, legge ut prøvekutt fra nye album og så videre.

I tillegg kan Ping-medlemmene selv legge ut kommentarer, dele spillelister med hverandre, informere venner om nye musikkjøp hos iTunes Store og så videre.

LES OGSÅ:

Se de nye iPod-spillerne

Én million Ping-medlemmer på to døgn høres jo mye ut, men tallet bør ses i lys av at iTunes ifølge Apple har over 160 millioner konti registrerte med kredittkort for å kunne handle hos iTunes Store. I tillegg er det mange kunder som er registrert uten kredittkort. Disse kan laste ned gratis innhold fra iTunes-butikken, for eksempel gratisprogrammer til iPhone og iPad.

Falske iTunes-kontoer

I kjølvannet av Ping-lanseringen er det også kommet meldinger om at spammere har begynt å opprette falske iTunes-kontoer for å spre spam til Ping-medlemmene, blant annet med «gratis iPhone» som lokkemiddel. Det er webtjenesten Macrumors.com som melder dette.

Apple jakter aktivt på spammere som misbruker tjenesten, og flere spam-kontoer skal allerede være stengt av Apple, ifølge Macrumors.com.

Foto/video