En million solgte Apple TV

En million solgte Apple TV

Milepæl for nye Apple TV, men nå er Norge helt ute i kulda hva gjelder tv-boksen.

I en pressemelding opplyser Apple at de har solgt en million eksemplarer av andregenerasjons Apple TV.

Den nye modellen kom i salg i slutten av september, og nøyaktig tre måneder senere nådde selskapet altså milepælen med en million solgte eksemplarer. Det ligger helt i tråd med analytikernes forventninger, ifølge Macworld.se.

Apple TV ble introdusert høsten 2006, og har siden den gang blitt omtalt som Steve Jobs' hobbyprosjekt. Frem til nå har den store suksessen uteblitt, men salgstallene kan tyde på at det er i ferd med å endre seg.

I tillegg til én million solgte tv-bokser opplyser Apple også at iTunes-brukere i gjennomsnitt kjøper til sammen 400 000 tv-episoder og over 150 000 filmer om dagen. Nye Apple TV kommer uten harddisk og baserer seg på streaming av innhold, for eksempel via Apples iTunes-tjenester eller ved bruk av nettjenester som Netflix, YouTube, MobileMe og Flickr.

Hva med Norge?

Andregenerasjonsmodellen glimter fortsatt med sitt fravær i Norge og øvrige nordiske land. Førstegenerasjonsmodellen er heller ikke lenger å få kjøpt via norske Apple Store, og de fleste Apple-forhandlere ser også ut til å være tomme.

Mye av årsaken til at nye Apple TV ikke er lansert her til lands, er at filmer og tv-serier ikke er tilgjengelig på norske iTunes Store. Dette har vært etterspurt lenge, men å få tv- og filmselskaper med på leken er trolig ingen enkel oppgave. Det er likevel fullt mulig å kjøpe Apple TV fra utlandet og bruke den i Norge.

Apple har ingen kommentar på spørsmål fra Macworld.no om det er noe nytt relatert til Apple TV i Norge. Hva fremtiden bringer for Apple TV her til lands er derfor uvisst. Norske forhandlere har imidlertid store forhåpninger til Apple TV, men spørsmålet er hva det kan bli til før vi får filmleie på Apple TV som i USA?

Les om:

Foto/video