En perfekt musikkmaskin

En perfekt musikkmaskin

TEST: Pure Evoke-3 utnytter mulighetene i den digitale radioteknologien på en måte som gir både store valgmuligheter og samtidig enkel betjening.

Både knappepanelet og fjernkontrollen er lett å bruke etter at man er kommet over den første læreterskelen. Men selv etter lengre tids bruk kan du oppdage nye funksjoner og enda flere betjeningsmuligheter.

Her kan du ta pause i sendingen og fortsette der du slapp etterpå, programmere opptak av mange programmer lang tid i forveien eller legge opp en "slalomløype" mellom dine favorittkanaler og -programmer basert på elektronisk programguide. Radioen vil selv bytte kanal etter behov.

Og det er ikke nødvendig å lete etter slumreknappen i en trøtt morgenstund – for det er nemlig bærebøylen på toppen som fyller denne rollen på Evoke-3.

Bærbar

Radioen er passe liten og lett til å være med på tur, men batteritiden kan bli litt knapp om du bruker vanlige batterier – så ta med reserve. Om du investerer i en Chargepak – som er ekstrautstyr – får du en oppladbar radio med opptil ti timers avspilling.

Installasjon og slikt går nesten automatisk og radioen finner alle tilgjengelige dab-stasjoner på et par minutter. Du kan få sortert listen slik du selv ønsker, alfabetisk er jo greit nok, men du kan også få listen sortert etter hvor populære de er, altså vil den kanalen du lytter mest til alltid komme øverst på listen. Du kan lage din egen favorittliste også, der er det plass til 99 dab-kanaler og 24 fm-kanaler, så det burde rekke en stund. Disse kan rimeligvis nås med talltastene på fjernkontrollen slik du er vant til fra tv.

Radioen har plass til et SD-minnekort hvor du kan ta opp radioprogrammer så lenge plassen tillater, om lag to timer på et 128 megabyte kort, men du kan jo gjerne bruke større kort. Du kan også legge egne musikkfiler på kortet fra en pc og spille dem av på radioen.

Opptaksfunksjonen er programmerbar og husker 20 ulike tidspunkter. Om du vil ta opp til en ekstern enhet kan du kople den til via den optiske lydutgangen.

SILKEMYKT: Både funksjoner, betjening og ikke minst lyden er av ypperste kvalitet på Evoke-3. Selv de mest krevende ører vil bli tilfredsstilt.(Foto: Tom Helge Berglie)

Vekkerklokke

Som klokkeradio er Evoke-3 i særklasse. Du kan legge inn hele 20 ulike alarmer med individuelle innstillinger. Du kan lage en egen vekkerutine for hver ukedag, så du kan gjerne vekkes av Alltid nyheter på hverdager og P3 i helgene. Kanskje du vil ha Alltid nyheter ved syvtiden på utvalgte hverdager, mens du på søndag kanskje syns det viktigste er å sikre at P3 kommer på til FK Fotball, sånn litt over tolv midt på dagen? Valget er ditt.

En alarm kan være engangs eller repeterende, og du er ikke begrenset til å bruke radiosignaler som vekkelyd. Du kan velge mellom pip, radiokanal og spor på sd-kortet. Om ikke dette er bra nok kan du få alarmen til å spille av et spor fra minnekortet først, for deretter å skru på radioen på ønsket kanal.

I tillegg fins det slike finesser som selv å velge hvor lang slumretiden (snooze) skal være, og hvor kraftig lys det skal være på panelet om natten. Og det holder som sagt å berøre håndtaket på toppen for å aktivere slumrefunksjonen. Alle alarmer lagres og reaktiveres etter strømbrudd, så her skal du kunne sove trygt.

God lyd

Lydkvaliteten er utsøkt og du kan kople til ekstern forsterker eller høyttalersystem via linje ut eller s/pdif digital-kontakten. Det er også inngang for en ekstern mp3-spiller eller annen lydkilde.

Opptakene du gjør av dab-sendingene lagres på sd-kortet i mp2-format, men du kan laste ned et gratis konverteringsprogram fra leverandørens web-sider som gjør dette om til standard mp3-filer.

Evoke-3

Karakter: 6 av 6

Dab-radio med mye attåt fra Pure Digital. Fm med rds, pause og opptaksfunksjon, sd minnekort, aux inn, utgang for hodesett, stereo ut og optisk s/pdif. Støtte for EPG, 20 opptaksprogrammer, 20 alarmer, 99 forvalg dab og 24 fm. Justerbart display. Bassrefleks. Batteri og nettdrift. Mål 29 x 21 x 12 cm.

Hvorfor
Perfekt som reiseradio
Perfekt som klokkeradio
Ikke så verst ellers heller, faktisk...

Hvorfor ikke
Kun ubetydelige skjønnhetsfeil

Hvordan skaffe
Priseksempel: 3.298 (HiFi-klubben)
www.pure.com

Foto/video