Enda en spiker i HD DVD-kista

Enda en spiker i HD DVD-kista

Toshiba vurderer å droppe sitt hjertebarn, HD DVD.

Investorer i Tokyo reagerer positivt på rappporter om at Toshiba vurderer å trekke formatet HD DVD. Tohsiba-aksjen spratt opp fem prosent på Tokyo-børsen i dag, etter at dette ble kjent, skriver Computerworlds internasjonale nyhetsbyrå.

Ifølge nyhetsmeldinger som har gått på japansk tv de siste dagene, har Toshiba satt produksjonen av nye spillere på hold og har i disse dager lange samtaler for å vurdere framtiden for HD DVD.

Toshiba har spyttet store midler inn i det nye høydefinisjonsformatet de siste to årene, samtidig med at konkurransen fra Sonys Blu-ray Disc har vært knallhard hele tiden. Toshiba har kjørt en aggressiv priskampanje den siste tiden, men en lang rekke dårlige nyheter har redusert sjansene for dette formatet, som også støttes av Microsoft, betraktelig.

LES OGSÅ: Hifi-klubben dropper HD DVD

I januar kunngjorde filmgiganten Warner Bros. at det utelukkende vil gå for Blu Ray. Dermed er det bare Universal og Paramount av filmselskapen som støtter HD DVD. I forrige uke ble det kjent at store amerikanske kjeder som Netflix, Best Buy og Wal-Mart ikke lenger vil selge HD DVD-plater.

Sony-aksjen hoppet forresten opp en prosent i dag på nyheten om usikkerhet i Toshiba-ledelsen.

Les om:

Foto/video