Endelig filmleie på Xbox 360

Endelig filmleie på Xbox 360

Mange har sikkert fått med seg at Microsoft jobber med nye, spennende tjenester til Xbox. Når er slippdatoen offentliggjort.

Fra og med neste uke, nærmere bestemt 17. november, får Xbox 360-eierne tilgang til et lite knippe nye tjenester på spillkonsollen sin.

Etter mye venting og en lukket testfase på en måneds tid, nærmer det seg nå lansering av de nye tjenestene Microsoft første gang viste frem tidligere i år. Den 17. november åpnes det nemlig opp for Facebook, Twitter og filmleie på Xbox 360.

De to førstnevnte er kanskje ikke like viktige for alle, men de gir deg altså muligheten til å følge med på hva vennene dine bedriver på både Facebook og Twitter fra godstolen i stua, uten å måtte gå veien om en pc. Du kan selv skrive egne meldinger, eller automatisk oppdatere de som følger deg på hvilke spill du spiller om dagen, og hvor bra det går.

Har du planer om å bruke de to sosiale nettverkstjenestene i noen særlig grad kan det være en fordel å enten investere i en såkalt Chat pad med tastatur som du fester til Xbox 360-kontrolleren, eller koble et vanlig usb-tastatur til konsollen, om du har et slikt til overs. Det er kun de som har en gullkonto på Xbox Live, altså som betaler for den fulle Xbox Live-tjenesten, som får tilgang til Facebook og Twitter.

Videoleie

Den mest spennende nyheten som brukerne får tilgang til 17. november er imidlertid verken Facebook eller Twitter, men den nye videotjenesten Zune video. Dette er en enn så lenge noe nedskalert variant av videotjenesten amerikanske Xbox 360-eiere har hatt tilgang til en god stund.

Via Zune video er det mulig å leie og streame filmer direkte fra nettet. Filmene kan leies i enten vanlig oppløsning eller i HD-oppløsning. Ikke alle filmer er tilgjengelige i HD, mens noen få har 720P oppløsning som høyeste valg. De aller fleste er imidlertid tilgjengelig i FullHD 1080P.

Prisene på film via Zune video varierer alt etter som hvor gamle filmene er og hvilken oppløsning du velger, fra rundt 210 og 290 Microsoft-poeng for eldre filmer i henholdsvis standard- og HD-oppløsning, til 470 og 690 poeng for nye filmer i standard- og HD-oppløsning. 100 Microsoft-poeng er cirka 8 kroner, slik at en eldre film i HD dermed koster fra rundt 24 kroner, mens en ny film i HD koster rundt 55 kroner, de samme filmene i tilnærmet DVD-kvalitet vil koste 17 og 38 kroner, som er noe lavere enn tilsvarende på andre norske filmtjenester på nett.

Zune video vil være tilgjengelig for alle Xbox 360-eiere som har konsollen koblet til nettet.

Vi har allerede testet Zune Video, og er meget imponert over kvaliteten. En sammenlignende test av Zune Video og andre video-on-demand-tjenester vil du finne i PC World nr. 14, som er er i salg på Narvesen tirsdag 8. desember.

Les om:

Foto/video