Enkel flytting av iTunes-katalogen

Enkel flytting av iTunes-katalogen

Tuneswift er løsningen for deg som vil flytte iTunes-musikken fra en pc til en annen.

Hver gang du synkroniserer din iPhone/iPad eller iPod med iTunes, lagres det en mengde informasjon om dine personlige innstillinger i iTunes-katalogen på maskinen din.

Et typisk eksempel på slik informasjon kan være spilleliste, rangeringer du har gjort av musikk og så videre. Dette er ikke informasjon som lagres i selve musikkfilen slik det gjøres med annen metadata. Det er med andre ord fort gjort å overse denne informasjonen når man skal ta sikkerhetskopi eller overføre iTunes-biblioteket fra en pc til en annen.

Verktøyet Tuneswift er et skreddersydd program for dette formålet og sørger for at alle nødvendige filer blir med når du skal overføre iTunes-katalogen din fra en maskin til en annen. Programmet har et intuitivt og bra brukergrensesnitt som er enkelt å komme i gang med. Man har valget mellom å overføre, sikkerhetskopiere eller gjenopprette et iTunes-biblioteket.

Trykker man på overføringsknappen, kan man overføre et helt bibliotek til en ny maskin der Windows eller Mac er installert. Noe som ikke er mulig å utføre manuelt. Benytter man sikkerhetskopieringsfunksjonen i Tuneswift, kan man foreta inkrementelle sikkerhetskopieringer også. Det vil si kun at filer som har endret seg siden forrige sikkerhetskopi, vil bli kopiert.

For å gjenopprette et iTunes-bibliotek fra en sikkerhetskopi, trykker man på gjenopprettingsknappen. Deretter må man fortelle programmet hvor selve sikkerhetskopieringsfilen (.tsw) befinner seg og hvor man ønsker at selve musikk skal pakkes ut.

Stadig flere velger å kopiere sin musikksamling til lagringstjenester som befinner seg i «skyen». Er du en av dem som har gjort dette, vil Tuneswift være et ypperlig tilleggsverktøy for å replikere ditt iTunes-bibliotek din på flere pc-er.

Det er ingenting negativt ved Tuneswift som vi ønsker å fremheve, men det kan være verdt å nevne at kompatibiliteten med iTunes brytes når Apple introduserer nye versjoner av iTunes. Hittil har utvikleren bak produktet, Copytrans, vært flink til å oppdatere Tuneswift slik at dette ikke får negative konsekvenser for programmets brukere.

Tuneswift er gratis og kan lastes ned her.

Les om:

Foto/video