Enklere Elements

Enklere Elements

Nye versjoner av Adobe Elements gjør det lett å eksportere videoopptak til YouTube.

Elements-programmene er forbrukerversjoner av Adobes programvare for bildebehandling og videoredigering.

Bildebehandlingsprogrammet Adobe Photoshop Elements er nå tilgjengelig i versjon 6, mens Adobe Premiere Elements, enkel videoredigering, er kommet ut i versjon 4.

Moderate nyheter

Det ser ut til å være forholdsvis beskjedne fornyelser i de to programmene. Noe av det viktigste nye er tettere integrering mellom de to programmene med en delt Organizer, en felles database som er tilgjengelig fra både Photoshop Elements og Premiere Elements.

Og her er 6.0-pakken av Adobe Photoshop Elements.

Målet har vært å gjøre det lettere for folk å dele gode bilder og videoopptak med familie og venner, sier Adobe-folkene. Dette håper de å få til ved at alle bilder og videoklipp er tilgjengelig på samme sted.

Dessuten skal det være lett å eksportere opptak til YouTube, mobile enheter og interaktive bildegallerier som man enkelt kan lage med Adobes Flash-teknologi.

Photoshop Elements-nytt

Photoshop Elements 6 har fått en nye Photomerge-funksjon som skal gjøre det lett å kombinere en serie gruppebilder til ett bilde med beste ansiktsuttrykk og kroppsspråk på hver av personene i bildet.

Det skal også være lettere enn før å lage elegante sort/hvitt-bilder av fargebildene man har tatt.

Premiere Elements-nytt

Takket være den nye Organizer-funksjonen skal det være lettere enn noen gang å lage ferdig en vel-redigert video på noen få minutter, ifølge Adobe.

Videoentusiaster skal kunne tilpasse sine opptak til forhåndsdefinerte stilmaler ved hjelp av noen få museklikk.

Adobe Premiere Elements 4.0.

Programmet har dessuten fått en ny lydmikser-funksjon.

Det er også støtte for eksport til Blu-ray-disker, internett og mobile enheter som Apple iPhone.

Allerede tilgjengelig

Det er Windows-versjonene av programmene som er nå er kommet i nye utgaver og som allerede er tilgjengelig hos Adobes nettbutikk. En ny Mac-versjon av Photoshop Elements kan ventes tidlig i 2008, ifølge Adobe.

LES OGSÅ: Massiv programpakke fra Adobe

Premiere Elements finnes ikke i Mac-versjon, trolig fordi Apples eget iMovie-program fortsatt står sterkt som videoredigeringsløsning i Apples forbrukermarked.

LES OGSÅ: Tegnebrett for hjemmet

Samlepakken med begge programmene koster 1 325 kroner inklusive mva. Kjøper man programmene enkeltvis, er veiledende pris 887,50 kroner for hvert program.

Les om:

Foto/video