Enklere å søke i Google-bilder

Enklere å søke i Google-bilder

Google forbedrer sin bildesøkemotor.

Google oppgraderer nå bildesøketjenesten sin med en rekke nye funksjoner og forbedret presentasjon, som skal gjøre det lettere å søke i bilder og samtidig gi en bedre visuell estetisk opplevelse.

Da Google Images ble lansert i 2001, indekserte tjenesten rundt 250 millioner bilder. I 2005 var tallet over en milliard, og i dag har Google en bildeindeks på over 10 milliarder bilder, skriver Google på sin offisielle blogg.

LES OGSÅ:

La Google spionere for deg

Her er noen av nyhetene i Google Bilder:

  • Tettere bildefliser, gjør det enkelt å se mange bilder samtidig. Teksten i applikasjonen forsvinner slik at du finner det du egentlig leter etter.
  • Øyeblikkelig scrolling mellom sider, uten at du roter deg bort i bildene. Du kan nå få opptil 1000 bilder per side, med små sidenummer som holder oversikt over hvor du er.
  • Større forhåndsvisning av miniatyrbilder på resultatsiden, designet for moderne nettlesere og høyoppløselige skjermer.
  • Et svevebilde som dukker opp når du holder musen over et miniatyrbilde, og gir en større forhåndsvisning, mer informasjon om bildet og andre bilde-spesifikke funksjoner som "lignende bilder".
  • Optimalisert tastaturnavigasjon for raskere scrolling gjennom mange sider, som bruker standard tastatursnarveier som Page Up/Page Down.

Oppgraderingene rulles ut for de fleste lokale Google-versjoner rundt om i verden i løpet av de nærmeste dagene, skriver Google på sin blogg.

LES OGSÅ:

Slik er nettleseren om fem år

Foto/video